tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Documentaire film 'Spinoza, een vrije denker' wint de Gouden Dolfijn in Cannes

Documentaire film 'Spinoza, een vrije denker' wint de Gouden Dolfijn in Cannes

Tijdens het 7e Cannes Corporate Media & TV Awards in het Casino Palm Beach in Cannes heeft de film 'Spinoza, een vrije denker' van Robin Lutz de Gouden Dolfijn gewonnen in de categorie History & Civilization. De Cannes Corporate Media & TV Awards is een jaarlijks internationaal festival voor corporate films en TV documentaires.

De 90 minuten durende documentaire Spinoza, een vrije denker vertelt het verhaal van één van ’s werelds grootste Nederlandse denkers: de filosoof Baruch Spinoza (1632-1672). Spinoza was één van de eerste geleerden die betoogde dat alle mensen gelijk zijn en dat iedereen de vrijheid moet krijgen te geloven, te denken en te zeggen wat hij of zij wil. Een tijdloze boodschap van een vrije denker uit de zeventiende eeuw.

Spinoza, een vrije denker van Robin Lutz is de eerste inhoudelijke film over het leven en denken van Spinoza en zijn tijd. De film die documentaire, 3D-animatie en speelfilmelementen gebruikt, laat zien wat zijn denken betekent voor onze huidige maatschappij. Spinoza wijst de weg naar een samenleving waarin vrede, vrijheid en recht centraal staan, waarin ieder mens de kans krijgt gelukkig te zijn.
De film is in 2015 geprogrammeerd via NPO2 en heeft wekenlang in de bioscopen gedraaid.

Vanwege het winnen van de Gouden Dolfijn wordt Spinoza, een vrije denker vannacht om 0.09 uur nogmaals uitgezonden op NPO 2.

Credits

Regie, productie en camera: Robin Lutz
Scenario: Rob de Barnbanson, Robin Lutz

Licht en grip: Koos Westhoff

Geluid: Louis Zarli 

Montage: André Bijma

Geluidsnabewerking: Bob Kommer Soundstudio’s

Animaties: Mirage 3D

Presentator en adviseur: prof. dr. Wiep van Bunge

Voice over: Robin Lutz
Inner voice: Richard Braakenburg

Wetenschappers: prof. dr. Wiep van Bunge, prof. dr. Peter Hagoort, prof. dr. Vincent Icke

Beschermheer: burgemeester van Den Haag; Jozias van Aartsen
Eindredactie: Alfred Edelstein

Contactpersoon Pers

Ilonka van Heusden
e. ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl
t. 06 22 46 63 95