tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Down-model in veelgeprezen show Amsterdam Fashion Week

Down-model in veelgeprezen show Amsterdam Fashion Week

De Laatste Downer, vanaf 16 maart elke woensdag om 20:30 uur, NPO 2

Nadat vorig jaar in New York modegeschiedenis werd geschreven door het eerste Down-model op de catwalk, kende de Amsterdamse Fashion Week afgelopen zaterdag die primeur. Als onderdeel van het nieuwe televisieprogramma ‘De Laatste Downer’ onderzoekt special reporter Eveline Kamperman de toekomst van Downers in Nederland. Kamperman heeft zelf het syndroom van Down. In dit onderdeel van de vierdelige serie onderzoekt zij of er in de fashion-wereld, waarin perfectie hoogtij viert, ruimte is voor ‘imperfecte’ modellen. Tijdens die journalistieke speurtocht belandde Eveline afgelopen zaterdag als model op de bühne van de show van upcoming mode-ontwerper Duran Lantink. Zijn show wordt in de kranten bejubeld en geprezen.

In het programma 'De Laatste Downer' onderzoekt Eveline Kamperman samen met Sjoerd Fleur, die ook het Down-syndroom heeft, de toekomst van Downers in ons land. Aanleiding zijn de groeiende medische mogelijkheden om het syndroom op te sporen tijdens de zwangerschap. Critici vrezen dat deze ontwikkeling zal leiden tot het verdwijnen van Downers en een samenleving creëert waarin alles wat niet voldoet aan de ideale norm, niet meer geaccepteerd wordt. Samen met presentator Jos de Jager onderzoeken Eveline en Sjoerd de realiteit van het leven met het Down-syndroom.

De vierdelige serie ‘De Laatste Downer’ wordt vanaf 16 maart uitgezonden door de Evangelische Omroep op NPO 2.

Bekijk Fragment

Contactpersoon Pers

Liesbeth Moret
E. liesbeth.moret@remove-this.eo.nl
T. 06 200 182 67