tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Eerste editie BEAM Festival groot feest

Eerste editie BEAM Festival groot feest

In een bomvolle en uitverkochte Melkweg in Amsterdam vond zaterdag 8 november het allereerste BEAM Festival plaats. Om drie uur in de middag opende presentator Joram Kaat het allereerste BEAM Festival. Meer dan 1500 jongeren kwamen bij elkaar om te feesten, te zingen, te bidden, elkaar te ontmoeten en te luisteren naar diverse sprekers en bands. In vier verschillende zalen konden de jongeren een divers programma volgen met muziek, sprekers, kunst, dans, films en workshops. Het was een zeer geslaagde eerste editie.

Handjes in de lucht
Op het festival gingen de handen vaak de lucht in, de ene keer bij een van de dj’s die de hele zaal lieten dansen, dan weer omdat het publiek vol passie meezong en God groot maakte met bijvoorbeeld Leeland en Ben Cantelon. "Die diversiteit is precies wat we voor ogen hadden met het BEAM Festival", zegt eindredacteur Jasper Hoogendoorn. "Jongeren die we met BEAM bereiken zijn vaak bezig met hun geloof. Sprekers op het festival stonden dan ook steeds weer voor een volle zaal. Maar jongeren komen ook om te lachen, feesten en dansen. Dat we deze mix hebben kunnen aanbieden en het zichtbaar bij het publiek beviel, maakt deze eerste editie tot een groot succes."

BEAM
BEAM is het jongerenmerk van de EO en wil met haar site, het magazine, de events en radio hun enthousiasme over Jezus delen en jongeren inspireren Hem te volgen. Op het BEAM Festival kwam dit alles bij elkaar.

Terugkijken
Van de hele dag zijn videoregistraties gemaakt die terug te zien zijn via eo.nl/BEAM. Naast de videoregistraties staan op de website alle interviews, akoestische sessies en nog veel meer content van het eerste BEAM Festival.

Contactpersoon Pers

Sandra Stienstra
M: 0653512220
E: sandra.stienstra@remove-this.eo.nl