tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
EO brengt hartverwarmende kinderserie voor koude kerstdagen

EO brengt hartverwarmende kinderserie voor koude kerstdagen

Sams Kerst, vanaf maandag 21 december, 7.30 en 12.45 uur, NPO Zappelin

De dagen rond kerst staan in het teken van vrede, warmte en gezelligheid. Maar wat als je juist in deze tijd van de stad naar een klein dorpje verhuist? In ‘Sams Kerst’, de meeslepende kinderserie van de Evangelische Omroep, overkomt dat de 8-jarige Sam van Vliet. Hij verhuist samen met zijn vader en hoogzwangere moeder van de grote stad naar het plattelandsdorp van zijn opa, waar hij ervaart hoe het is om opnieuw je plek te moeten vinden in een nieuwe omgeving.

De serie, waarin onder andere Anniek Pheifer (moeder Els), Tibor Lúkacs (vader Lennart) en Peter Tuinman (opa Jacob) te zien zijn, ging onlangs in première tijdens het Cinekid Festival in Amsterdam. In tien afleveringen leven we mee met Sam (Rover van Gennep), die kennismaakt met de verschillende inwoners en bijzondere gebruiken van zijn nieuwe woonplaats Gloed, waar alles anders lijkt dan hij kent. Zo doet Sam mee aan de plaatselijke adventrit, beleeft hij een bijzonder kerstdiner, haalt hij een ondeugende Gloedse grap uit en speelt hij – tegen wil en dank - een rol in het traditionele kerstspel.

De kleine Sam ontdekt al snel dat niet iedereen zit te wachten op een nieuwkomer uit de stad. Hij krijgt gemene opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd en voelt zich vaak alleen. Toch doet Sam met een ontwapenend doorzettingsvermogen én hulp van zijn opa Jacob zijn best om nieuwe vrienden te maken. Zal het hem lukken om de harten van de inwoners van Gloed te veroveren?

Sams Kerst is ontwikkeld door de EO en geschreven door scenariste Shirley Gast. Regie is in handen van Michiel van Jaarsveld, productie door Endemol. De serie is tot stand gekomen dankzij een subsidie van het Mediafonds en is in de kerstvakantie van maandag 21 t/m vrijdag 25 december en van maandag 28 december t/m vrijdag 1 januari om 7.30 en 12.45 uur te zien op NPO Zappelin.

Contactpersoon Pers

Thimo den Hartog
t. 06 53 69 01 85
e. thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl