tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
EO doet wild op NPO 1

EO doet wild op NPO 1

Wild Japan (16, 23 en 30 maart) en Wild France (13 en 27 april), om 20.30 uur, NPO 1

Vanaf woensdag 16 maart zendt de EO de natuurdocumentaires ‘Wild Japan’ en ‘Wild France’ primetime uit op NPO 1. In vijf weken reizen we met de BBC door schitterende wilde natuur en indrukwekkende landschappen. Om te beginnen door het verre Japan, een eilandstaat met duizenden eilanden. Van ongerepte vulkanische gebergten tot grootse oceaanmysteries in het zuiden. Vervolgens trekken we door Frankrijk, voor miljoenen Nederlands bekend gebied! Deze serie geeft een nieuwe blik op de natuurlijke schoonheid van het land. Een ideale inspiratie voor de zomervakantie!

Wild Japan
Japan is een land dat gedomineerd wordt door vulkanen en aardbevingen, strenge winters en zwoele zomers. Maar ook een land dat dichtbevolkt en geïndustrialiseerd is. Het grootste eiland Honshu is het historische middelpunt van Japan. De zuidelijke eilanden liggen geïsoleerd, waardoor mens en dier op een verbluffende manier met elkaar samenleven. Hokkaido is het noordelijkste, meest ongerepte en onherbergzame eiland van Japan. Van ijzige Siberische winters tot zwoele mediterrane zomer; alleen de sterkste en vindingrijkste dieren kunnen zich op dit eiland handhaven. Reusachtige bruine beren schuimen de kust af op zoek naar zalm, terwijl sikaherten op een door de wind geteisterd schiereiland om de heerschappij strijden.

Wild France
De Atlantische wind blaast zijn adem over Frankrijk, dat gezegend is met natuurschoon en bijzondere flora en fauna heeft voortgebracht. In Jura zet het pasgeboren hertenjong net zijn eerste stappen, maar hij moet al gelijk opletten voor zijn gevaarlijkste vijand: de lynx. Het Franse woud wordt gekenmerkt door de eik, die beschutting biedt aan een bonte verzameling leven. Terwijl de kust van Bretagne ruig is, is de Provence juist een geurig en kleurrijk gebied. Maar die vredige sfeer geldt niet altijd voor dieren. De aartsrivalen vos en kraai maken elkaar het leven niet makkelijk. In het Centraal Massief ontdekken we een mysterieus dier met goudkleurige ogen: de genetkat, die vrijheid en ongemakken boven warmte en kattenbrokjes verkiest.

 

Contactpersoon Pers

Aldert Baas
T 06 45 18 89 60
E aldert.baas@remove-this.eo.nl