tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
EO lanceert webdocu Blind Date

EO lanceert webdocu Blind Date

Koppel vanaf 25 juli zelf verschillende culturen online aan elkaar

De EO lanceert op maandag 25 juli de interactieve webdocumentaire Blind Date. De webdocumentaire wordt ontwikkeld in het verlengde van de zesdelige tv-reisserie Van Nablus naar Ninevé. In Blind Date koppelen bezoekers Nederlanders en vreemdelingen aan elkaar. Ze zijn wildvreemden voor elkaar, maar wat gebeurt er als hun blinddoek afgaat? De webdocu is vanaf 25 juli te bezoeken op blinddate.eo.nl.

De vreemdelingen zijn een Jezidi, Mandeeër of Assyriër; mensen van vaak vergeten en bedreigde volken uit het Midden-Oosten. Ze zijn gevlucht voor bedreiging of onderdrukking en zijn nu woonachtig in Nederland. Maar wat weten we eigenlijk over hen? Wie zijn zij en voelen zij de ruimte om in Nederland te zijn wie zij zijn? Hoe denken beide culturen over onderwerpen als het geloof, seks, geluk, de dood, familie en Nederland? De webdocu is vanaf 25 juli te bezoeken op blinddate.eo.nl.

Kies, klik en koppel
Bezoekers hebben zelf de mogelijkheid om de personen te koppelen en zijn getuigen van de gekozen blind dates. Ze bepalen verder over welke onderwerpen het gesprek zal gaan. Dat de bezoeker zelf de regie heeft qua personage en onderwerpkeuze, maakt de webdocu interactief. Als bezoeker stel je je eigen docu samen, gebaseerd op jouw interesses.

De deelnemers gaan aan de hand van gesprekskaarten met elkaar in gesprek. “Is iedere vluchteling welkom in Nederland?,” vraagt de Mandese Naïsa bijvoorbeeld aan de Amsterdamse Wes. Grety uit Assyrië legt aan de Achterhoekse humanist Hans de stelling voor: “Noem een traditie waardoor ik jouw gemeenschap beter leer kennen”.

Downloads

Download de werkwijze van Blind Date
Download biografieën deelnemers
Download foto's deelnemers

Noot voor de redactie: een interview met één of meerdere deelnemers behoort tot de mogelijkheden.
Voor meer informatie neem contact op via onderstaande contactgegevens.


Nieuwsgierig? Onderstaand alvast een sneak preview! 

De makers van Blind Date

Maak kennis met Wahhab

De ontmoeting van Mandeeër Naïsa en Achterhoeker Hans

De Amsterdamse Wes en Assyriër Grety praten over seks

Contactpersoon pers

Cornelis Vlot // Pers EO
Adviseur Marketing & Communicatie
06 21 57 31 27
cornelis.vlot@eo.nl