tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
EO ontwikkelt programma rondom eenzame ouderen

EO ontwikkelt programma rondom eenzame ouderen

De EO ontwikkelt samen met I Care Producties de pilot 'Gezin Gezocht'. Hierin worden eenzame ouderen gekoppeld aan jonge gezinnen die geen opa of oma meer hebben.

In het programma worden een aantal ouderen voorgesteld aan Nederland. Gezinnen kunnen meedoen aan het programma, door de opa of oma van hun keuze een videoboodschap te sturen. Uit alle aanmeldingen maken de ouderen zelf, op geheel eigen wijze, hun keuze. Op dit moment is TV-producent I Care Producties druk bezig met de zoektocht naar zowel opa’s en oma’s als jonge gezinnen.
 
Als publieke omroeporganisatie vindt de EO het belangrijk om programma-innovatie te koppelen aan urgente maatschappelijke thema's. Eenzaamheid onder ouderen is in Nederland een snel groeiend maatschappelijk probleem. Maar liefst 1 miljoen van de 4,1 miljoen 55 plussers voelt zich eenzaam. Van hen zijn 200.000 zelfs extreem eenzaam, zij hebben slechts een keer in de maand een sociaal contact.
 
Aanmelden
Ken jij die ene opa die de gangmaker is in het verzorgingstehuis en nog energie heeft voor 10 maar dit niet met iemand kan delen? Of weet je een lieve oma die het leuk vindt om er op uit te gaan maar dit liever niet doet in haar eentje?  Of missen jullie zelf als gezin om wat voor reden dan ook een leuke opa of oma? Laat dit dan weten via gezingezocht@remove-this.icp.nl.

Contactpersoon Pers