tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
EO organiseert ‘Week vanwege de geloofsvervolging’

EO organiseert ‘Week vanwege de geloofsvervolging’

10 tot 16 november, kerkdienst 16 november 9.10 uur, NPO 2

De EO organiseert in de week van 10 tot en met 16 november: ‘de Week vanwege de Geloofsvervolging’. Naar aanleiding van de schokkende gebeurtenissen in Irak en Syrië wil de EO de slachtoffers van geloofsvervolgingen daar en elders een stem geven. En mensen in Nederland oproepen tot gebed en actie. Op zondagmorgen 16 november zendt de EO de live-kerkdienst uit met als thema: “Heer, ontferm U” vanuit de Dominicanenkerk in Zwolle.

De geloofsvervolging door IS in Irak en Syrië is momenteel veel in het nieuws. Helaas vinden soortgelijke praktijken ook elders in de wereld plaats, zoals in Noord-Korea en Nigeria. Andries Knevel heeft voor EO-Metterdaad een bezoek gebracht aan de gevluchte christenen die opgevangen worden in Koerdistan. Andries’ verslag is te zien tijdens de uitzending van EO Metterdaad op donderdag 13 november om 17.20 uur op NPO2.

De kerkdienst

In de kerkdienst met als thema: “Heer, ontferm U” wordt uitgebreid stilgestaan bij de situatie in Irak, Syrië en Noord-Korea. Ds. Ron van der Spoel, Joël Voordewind, Ds. Klaas van der Kamp, Ds. Arjan Plaisier, Aartsbisschop Polycarpus en pastor Corinne van Nistelrooij spelen een rol in deze oecumenische dienst. Kees Kraayenoord verleent muzikale medewerking, samen met de gezamenlijke koren van de Dominicanenkerk en diverse musici. Tijdens de dienst zijn er verschillende ooggetuigenverhalen te horen van slachtoffers van geloofsvervolging.

De kerkdienst  is zondagochtend 16 november om 9.10 uur bij de EO te zien op NPO 2 en wordt live uitgezonden vanuit de Dominicanenkerk in Zwolle. Toegang tot deze bijzondere kerkdienst is gratis. Iedereen is van harte welkom om de dienst bij te wonen.

Verdere informatie over de Week vanwege de geloofsvervolging kunt u vinden op eo.nl/geloofsvervolging.

U bent van harte welkom om de live-kerkdienst bij te wonen op zondag 16 november.

Locatie:
Dominicanenkerk
Assendorperstraat 29
8012 DE Zwolle

Om 8.30 uur gaan de deuren open, gelieve voor 9 uur aanwezig zijn in verband met start van de opnames.

Contactpersoon pers

Debora de Groot
Marketing & Communicatie adviseur
T:   035 – 647 4670
M: 06 – 4674 1636
@: debora.de.groot@remove-this.eo.nl