tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
EO, Terre des Hommes en IJM aan tafel in de Tweede Kamer voor ‘Grenzeloos Misbruikt’

EO, Terre des Hommes en IJM aan tafel in de Tweede Kamer voor ‘Grenzeloos Misbruikt’

Woensdag 2 november a.s. heeft de EO, samen met Terre des Hommes en IJM (International Justice Mission), een rondetafelbijeenkomst georganiseerd met Tweede Kamerleden van de Vaste Kamercommissies Veiligheid & Justitie, Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Zaken naar aanleiding van de eerder uitgezonden documentaire ‘Grenzeloos Misbruikt’. Tijdens deze bijeenkomst wordt een deel van de documentaire over webcamseks met minderjarigen op de Filipijnen vertoond.

Doel van de EO, Terre des Hommes en IJM is om tijdens deze bijeenkomst de betreffende Kamerleden te vragen het beleid rondom het opsporen en berechten van daders in Nederland aan te scherpen. Zo kunnen de slachtoffers op de Filipijnen beter beschermd worden. Ook doen de drie organisaties ter plekke aanbevelingen aan de Tweede Kamer. Diverse Kamerleden van verschillende partijen hebben al toegezegd aanwezig te zijn.

Over ‘Grenzeloos Misbruikt’
De documentaire toont de complexiteit van de onderliggende factoren, de internationale obstakels en mogelijke oplossingen rondom de strijd tegen kindersekstoerisme op de Filipijnen. Deze miljardenindustrie groeit snel en ‘Grenzeloos Misbruikt’ onthult hoe cyberpedo’s hun slachtoffers vinden. Ook laat de documentaire zien wat de gevolgen zijn voor kinderen en waarom er, ondanks miljoenen cyberpedo’s wereldwijd, slechts een zeer beperkt aantal mensen wordt gearresteerd. Waarom is livestreaming zo moeilijk op te sporen en te vervolgen? Hoe actief zijn westerse politiediensten? En wat kan de politiek in Nederland doen om deze vorm van kindermisbruik effectief te bestrijden, zowel hier als daar?

Contactpersoon pers

Ilonka van Heusden
e. ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl
t. 06 22 46 63 95