tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
EO volgt bewoner en zijn zorgverleners bij Magentazorg 'De Haemstede'

EO volgt bewoner en zijn zorgverleners bij Magentazorg 'De Haemstede'

Zij houden Nederland in leven, 8 juni 2016, 20.25 uur, NPO 2

In de medische serie ‘Zij houden Nederland in leven’ (ZHNL) op NPO 1, volgt de EO dit voorjaar opnieuw 24 uur lang met verschillende cameraploegen overal in ons land patiënten en hun zorgverleners bij de meest innovatieve en levensreddende operaties of opvallende behandelingen. In de laatste aflevering is het programma op bezoek bij Magentazorg, waar Henk (58) in de Korsakov-vleugel van verpleeghuis 'De Haemstede' woont. Henk is al 30 jaar bevriend met Maarten, maar vandaag de dag zien de levens van beide heren er totaal anders uit. Henks kortetermijngeheugen is flink beschadigd en hij realiseert zich niet dat de situatie waar hij nu in zit nooit meer zal verbeteren. Ondanks alles gaat Maarten nog regelmatig bij zijn oude vriend op bezoek om samen mooie herinneringen op te halen.

Susan Baks van Magentazorg: “We willen met dit programma laten zien wat het syndroom van Korsakov is en dat dit voorkomt in alle gelederen van de bevolking. Wellicht kunnen we hierdoor wat vooroordelen wegnemen. We geven een eerlijke ‘kijk’ op hoe het leven kan lopen en hoe wij mensen met het syndroom van Korsakov begeleiden en behandelen.”

‘Zij houden Nederland in leven’ laat zien dat geen dag in de zorg hetzelfde is, niet voor patiënten, maar ook niet voor zorgverleners. De zes afleveringen van de serie leggen ieder gedurende 24 uur de gebeurtenissen vast in diverse ziekenhuizen en instellingen in Nederland en vertellen bijzondere verhalen van gewone mensen wiens leven ingrijpend verandert op de dag dat ZHNL juist hen volgt met de camera. We zien patiënten en hun hulpverleners tijdens reguliere consulten, mooie ontmoetingen, moeilijke gesprekken, zeer innovatieve ingrepen en bijzondere behandelingen. Monique van de Ven – ‘Dokter Deen’ - geeft de stem aan het programma.

ZHNL is een uniek en indringend beelddocument van de zorg zoals die elke dag weer, zeven dagen in de week en 365 dagen per jaar in ons land wordt verleend.
ZHNL komt tot stand dankzij de vrijwillige medewerking van een groot aantal ziekenhuizen en instellingen en hun patiënten en medewerkers.

Magentazorg 'De Haemstede' is te zien in de aflevering van woensdag 8 juni, om 20.25 uur bij de EO op NPO 1. Bekijk hier alvast een fragment van Magentazorg De Haemstede.

Contactpersoon Pers

Evangelische Omroep
Liesbeth Moret
liesbeth.moret@remove-this.eo.nl
06 20 01 82 67

Magentazorg De Haemstede
Susan Baks
s.baks@remove-this.magentazorg.nl
072 575 36 23