tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
EO volgt patiënt en haar zorgverleners in SJG Weert

EO volgt patiënt en haar zorgverleners in SJG Weert

Zij houden Nederland in leven, 8 juni 2016, 20.25 uur, NPO 1

In de medische serie ‘Zij houden Nederland in leven’ (ZHNL) op NPO 1, volgt de EO dit voorjaar opnieuw 24 uur lang met verschillende cameraploegen overal in ons land patiënten en hun zorgverleners bij de meest spraakmakende, innovatieve en levensreddende operaties of behandelingen. In de laatste aflevering is het programma op bezoek bij SJG Weert, waar Colinda een knieoperatie moet ondergaan. Colinda is al vaker aan haar rechterknie geopereerd maar de klachten zijn nooit echt overgegaan. Inmiddels is het punt bereikt dat ze er iedere dag last van heeft. Orthopeed Frank Rahusen zal het oude kniegewricht vervangen door een kunstgewricht, waardoor Colinda op den duur weer pijnvrij moet kunnen lopen.

‘Zij houden Nederland in leven’ laat zien dat geen dag in de zorg hetzelfde is, niet voor patiënten, maar ook niet voor zorgverleners. De zes afleveringen van de serie leggen ieder gedurende 24 uur de gebeurtenissen vast in diverse ziekenhuizen en instellingen in Nederland en vertellen bijzondere verhalen van gewone mensen wiens leven ingrijpend verandert op de dag dat ZHNL juist hen volgt met de camera. We zien patiënten en hun hulpverleners tijdens reguliere consulten, mooie ontmoetingen, moeilijke gesprekken, zeer innovatieve ingrepen en bijzondere behandelingen. Monique van de Ven – ‘Dokter Deen’ - geeft de stem aan het programma.

ZHNL is een uniek en indringend beelddocument van de zorg zoals die elke dag weer, zeven dagen in de week en 365 dagen per jaar in ons land wordt verleend.
ZHNL komt tot stand dankzij de vrijwillige medewerking van een groot aantal ziekenhuizen en instellingen en hun patiënten en medewerkers.

SJG Weert  is te zien in de aflevering van woensdag 8 juni, om 20.25 uur bij de EO op NPO 1. Bekijk hier alvast een fragment van SJG Weert.

Contactpersonen Pers

Evangelische Omroep
Liesbeth Moret
liesbeth.moret@remove-this.eo.nl
06 20 01 82 67

SJG Weert
Rita Peerlings
r.peerlings@remove-this.sjgweert.nl
0495 57 21 25