tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Evi Hanssen, Bram Bakker en  Wouke van Scherrenburg in nieuw seizoen ‘De Kist’

Evi Hanssen, Bram Bakker en Wouke van Scherrenburg in nieuw seizoen ‘De Kist’

De Kist, vanaf zondag 8 januari 2017, 23.35 uur, NPO 2

Op zondag 8 januari start een nieuw seizoen van het vertrouwde EO-programma ‘De Kist’. In het programma gaat presentator Kefah Allush met bekende Nederlanders in gesprek over het leven en de dood. In deze eerste aflevering interviewt Kefah Allush de Vlaamse presentatrice Evi Hanssen. Andere gasten in deze serie zijn onder anderen psychiater Bram Bakker, acteur Bartho Braat en politiek verslaggever Wouke van Scherrenburg.

De Vlaamse presentatrice en zangeres Evi Hanssen (1978) presenteerde verschillende programma’s, maar werd in Nederland vooral bekend door haar rol als presentatrice van Expeditie Robinson. Ook al is ze niet vaak met de dood geconfronteerd, toch is de dood een thema in haar leven, vertelt ze aan presentator Kefah Allush. Evi was 33 toen haar moeder borstkanker kreeg. Kort daarna scheidde ze van haar man. “Ik zat in het luchtledige,” vertelt ze ontroerd. “Normaal gesproken kun je bij je partner terecht als er iets met je moeder is. Of je kunt bij je moeder terecht als er iets met je partner niet goed gaat. Nu kon dat beide niet.”

Evi’s broer Koen is psychiatrisch patiënt, iets waarover Evi bewust openhartig vertelt. Hij deed twee zelfmoordpogingen, waarvan één op Evi’s verjaardag. “Ik heb geleerd om mensen te aanvaarden hoe ze zijn. Ik heb gezien hoe moeilijk het is om van iemand te houden die ongelukkig is en waar je niets aan kan veranderen.”

Andere gasten
Naast Evi Hanssen, Bram Bakker en Wouke van Scherrenburg interviewt Kefah Allush nog een aantal andere gasten. Zo gaat hij in gesprek met Bartho Braat, Cilly Dartel, Gert-Jan Segers, Toprak Yalçiner, Lucky Fonz III en Tineke Ceelen.

De Kist
In 'De Kist' gaat presentator Kefah Allush met bekende Nederlanders in gesprek over het leven en over de dood. Wat zijn kruispunten in hun leven, wat zijn gemiste kansen, wie willen ze nog spreken voor hun dood en wat gebeurt er ná dit leven? 'De Kist' leidt tot gesprekken over wat waardevol is hier op aarde en prikkelt zowel gasten als kijkers om na te denken over het leven vóór en na de dood.

Download beeldmateriaal

Contactpersoon pers

Judith Vernooij
M: 06 11 03 55 47
E: judith.vernooij@remove-this.eo.nl