tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Familie gehandicapte kinderen rennen voor twee

Familie gehandicapte kinderen rennen voor twee

Rennen voor Twee, vanaf donderdag 25 juni, 19.00 uur, NPO 1

In het nieuwe EO-programma 'Rennen voor Twee' worden vier bijzondere teams gevolgd in hun voorbereiding op de triathlon op 27 juni in Oud-Gastel. Bijzonder, omdat de teams bestaan uit een vader of moeder met een gehandicapt kind, of in één geval een broer met zijn broertje. De vier teams worden begeleid door zwemcoach Maarten van der Weijden, fietscoach Leontien van Moorsel en hardloopcoach Erben Wennemars.

De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen die de vier teams acht maanden lang volgt in hun voorbereiding op één van de grootste prestaties van hun leven: 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen; de olympische triathlon. De teams nemen hun gehandicapte zoon/dochter/broer met zich mee. Tijdens het zwemmen in een bootje, bij het fietsen op een aangepaste fiets en bij het hardlopen in een speciale rolstoel. Allemaal onder begeleiding van de speciale coaches.

De teams
De deelnemers van de triathlon zijn team Schelvis: moeder Marie-José en dochter Elin (7 jaar), team Hurkmans: Rowen en zijn broer Tijmen (14 jaar), team Rootlieb: vader Daniël en zoon Merijn (10 jaar) en team Pol: moeder Foekje en dochter Jari (17 jaar).

"Niet de handicap, maar het kind"
In de verschillende afleveringen volgen we de teams en hun gezinnen in aanloop naar de triathlon. Aan de hand van interviews, foto's en homevideo beelden wordt een beeld geschetst van de diverse ups en downs binnen de teams in de maanden dat ze zich voorbereiden op de triathlon. We volgen het gezinsleven en zijn erbij als er mooie, moeilijke of opmerkelijke gebeurtenissen plaatsvinden in het leven van de kandidaten. Hierin staat niet de handicap, maar het kind centraal. Lukt het de teams om samen de triathlon te volbrengen?

Rennen voor Twee wordt geproduceerd door SkyhighTV in samenwerking met NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). NSGK steunt het programma omdat het laat zien dat jongeren met een handicap een volwaardige rol kunnen spelen in onze samenleving - zelfs in een triathlon.

Contactpersoon Pers

Ilonka van Heusden
M. 06 22 46 63 95
E. ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl