tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Familieleden maken een nieuwe start in het nieuwe jaar

Familieleden maken een nieuwe start in het nieuwe jaar

Familiediner, vanaf 2 januari elke maandag om 22.10uur op NPO 1.

Op maandag 2 januari start een nieuw seizoen van Het Familiediner (EO) op NPO 1. En met de feestdagen achter de rug beseffen veel mensen hoe waardevol een goede relatie met familie is. Geen wonder dat ‘meer tijd met familie doorbrengen’ elk jaar hoog in de lijstjes met populaire goede voornemens staat. In zes nieuwe afleveringen zet Bert van Leeuwen daarom alles op alles om ruziemakende familieleden met elkaar om de tafel te krijgen.

Vrolijke kerst?
Na ruim 200 afleveringen weer presentator Bert van Leeuwen als geen ander hoe de vaak zo gezellige feestdagen ook een desastreuze rol kunnen spelen binnen ruziënde families. “Het zijn juist die momenten waarop je meer dan anders beseft dat het hommeles is, en dat doet gewoon pijn.” Ook komt het steeds vaker voor dat de feestdagen zelf de splijtzwam zijn, weet Bert. “Dat kerstdiner met familie of die oudjaarsavond bij pa en ma thuis kunnen ook pijnlijke en ongemakkelijk momenten opleveren. Tijdens uitgebreid tafelen of een gezellige borrel kan zomaar een ruzie ontstaan. Mensen zijn moe, hebben elkaar soms lang niet gesproken of halen voor de grap met een glaasje op weer eens een oude koe uit de sloot."

Gelukkig nieuwjaar!
Vanaf 2 januari zien we in zes nieuwe afleveringen of het lukt om de relatie tussen familieleden weer te herstellen. “Niets is mooier dan het nieuwe jaar beginnen met een schone lei,” vindt Bert. En dat wenst hij ook alle kijkers toe. Want niet alleen op televisie brengt Het Familiediner al seizoenen lang familieleden samen, maar het programma was ook al voor talloze kijkers de aanleiding om zelf een familieruzie bij te leggen. “Ik hoor regelmatig van mensen die na een uitzending de telefoon pakten om na lange tijd weer eens een familielid te spreken. ‘Zo ver wilde ik het niet laten komen’ hoor je dan. Het is prachtig dat het programma al zo lang veel voor mensen betekent.”

Contactpersoon Pers

Thimo den Hartog
E. thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl
T. 06-53690185