tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Feestelijke 42ste EO-Jongerendag in teken van THIS IS LOVE

Feestelijke 42ste EO-Jongerendag in teken van THIS IS LOVE


De EO-Jongerendag, het grootste christelijke jongerenevent van Europa, is begonnen. De EO-Jongerendag biedt een eigentijds en gevarieerd programma waarbinnen samenzijn, samen geloven en muziek centraal staan. Vandaag vindt de 42ste editie van het evenement plaats in Gelredome Arnhem.

De EO-Jongerendag ging van start met een interactieve opening, waarin de ruim 22.000 jonge bezoekers werden uitgedaagd om door middel van hun telefoon antwoord te geven op uiteenlopende vragen. Het overweldigende ‘ja’ op vragen als ‘Wie van jullie voelt zich wel eens eenzaam?’ en ‘Wie heeft heeft soms twijfel over de toekomst?’ liet het Arnhemse stadion oplichten en zorgde bij menig bezoeker voor kippenvel.

Likes
Met het thema THIS IS LOVE wil BEAM jongeren vertellen over Gods eindeloze liefde voor mensen. EO-Jongerendagpresentator Joram Kaat vertelde hierover tijdens de opening: “We zijn allemaal op zoek naar likes. Wat is dat toch dat we anderen nodig hebben om ons te vertellen dat we cool zijn? God heeft ons onvoorwaardelijk lief. Er is niets op aarde dat ervoor zorgt dat Hij niet meer van je houdt.”

Feestelijke dag
De Nederlandse worldbeatband Trinity zette de toon voor een feestelijke dag. Hun aanstekelijke muziek, een mix van Zuid- Amerikaanse en Ierse folk met Afrikaanse beats, zette het stadion in beweging. Spreker Tiemen Westerduin sprak de jongeren toe over de waarde liefde. Ook was staatssecretaris Sander Dekker vanmiddag te gast. De EO-Jongerendag duurt nog tot 21.00 uur. Later vanmiddag en vanavond zijn er optredens van de Australische band Planetshakers, de Amerikaans/Australische band for KING & COUNTRY en LZ7 uit Groot-Brittannië.

Contactpersoon Pers

Thimo den Hartog
T: 06 53 69 01 85
E: thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl