tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Fractievoorzitter Gert-Jan Segers wint De Grote Bijbelquiz 2016

Fractievoorzitter Gert-Jan Segers wint De Grote Bijbelquiz 2016

“Ik hoop dat de Bijbel weer wat dichter bij de mensen komt”

Deze week streden tien prominenten onder leiding van Bert van Leeuwen om de titel ‘Bijbelkenner 2016’. Na een spannende finale heeft fractievoorzitter Gert-Jan Segers van de ChristenUnie vanavond De Grote Bijbelquiz gewonnen. Samen met Henk Helmantel, Inez van Oord, Ellen Deckwitz en Jan Rot wist het Tweede Kamer-lid zich te plaatsen voor de finale. In de slotfase nam hij het op tegen kunstschilder Henk Helmantel, maar die gaf zich niet zomaar gewonnen.

Met hun handen aan de rode knop stonden Henk Helmantel en Gert-Jan Segers als laatste kandidaten in de eindstrijd tegenover elkaar. Hoewel Gert-Jan Segers de titel in de wacht sleepte was zijn overwinning niet zomaar in kannen en kruiken. ‘Er kwamen ook verhalen en vragen langs die voor mij echt onbekend waren, die wist ik écht niet. Tegelijkertijd merk je in zo’n kennisquiz dat je veel hebt meegekregen door bijvoorbeeld een christelijke opvoeding en christelijk onderwijs.’ De politicus vond het leuk om deel te nemen aan het programma: ‘Ik hoop vooral dat de Bijbel zo dichter bij de mensen komt. Dat ze daar opnieuw kennis mee kunnen maken.’ Dat de Bijbel nog steeds leeft onder de Nederlandse bevolking bleek eind september, toen werd De Nieuwe Bijbelvertaling verkozen tot het Belangrijkste Boek van Nederland.

Zesdaagse quiz
In plaats van een eenmalige uitzending van de jaarlijkse kennisquiz, produceerde EO dit jaar een zesdaagse editie. In zes afleveringen testte Bert van Leeuwen samen met theologe Janneke Stegeman tien bekende Nederlanders, waaronder ook Giel Beelen, Bartho Braat en Sylvia Geersen, op hun bijbelkennis. Bekende experts zoals Arjan Postma, Ellie Lust en Reinier van den Berg legden bij de kandidaten verschillende cases voor uit hun vakgebied en spiegelden hedendaagse onderwerpen aan de tijd van de Bijbel.

Download beeldmateriaal:

Download hier het beeldmateriaal van De Grote Bijbelquiz.

 

Contactpersoon pers:

Judith Vernooij
T: 06 - 11 03 55 47
E: judith.vernooij@remove-this.eo.nl