tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Gave stunts in schommelschip in nieuw seizoen Checkpoint

Gave stunts in schommelschip in nieuw seizoen Checkpoint

Vanaf zaterdag 10 januari wekelijks om 9.30 uur op Zapp.

Zaterdag 10 januari 2015 start het nieuwe seizoen van het populaire testprogramma Checkpoint. Het leukste kinderprogramma van Nederland is toe aan haar tiende seizoen en staat ook nu weer bol van de grappige, spectaculaire en bizarre testen. Naast bekende en populaire onderdelen als ‘De Jongens tegen de Meiden’, ‘De klapper van de week’ en ‘Wat als je het toch doet?’ bevat dit seizoen een aantal nieuwe rubrieken en bijzondere battles.

Eén van de nieuwe items is de rubriek ‘Kan het in een schommelschip?’ Hierin onderzoeken Klaas en zijn testteam hoe goed je een ontbijtje kunt klaarmaken of iemand tot clown kunt schminken wanneer je met grote snelheid de hoogte in geslingerd wordt in een schommelschip. Verder proberen Klaas en het team in de rubriek ‘Wat valt sneller?’ uit te vinden wat er, als je het uit een kraan van 30 meter gooit, eerder beneden is. Is een snelle computer bijvoorbeeld eerder beneden dan een trage computer?

Bijzondere battles
In twee bijzondere battles gaan de testteamleden de strijd aan met de blinde Max en de gedeeltelijk verlamde John die in een rolstoel rijdt. Wie gaan er met de winst vandoor? Zijn dat Max en John, die weten hoe het is om niets te zien en in een rolstoel te rijden, of zijn het Tom en Remy die alle testen geblinddoekt moeten uitvoeren en voor het eerst in een rolstoel zitten?

Jongens tegen de Meiden
Natuurlijk ontbreekt ook dit seizoen het onderdeel ‘Jongens tegen de Meiden’ niet. Wie durven er met 200 kilometer per uur achter de stuurknuppel van een echt vliegtuig een looping te maken? Zijn dat de jongens of toch de meiden? In de laatste aflevering van het nieuwe seizoen gaan de jongens en de meiden de ultieme strijd met elkaar aan. Ingrediënten voor deze spannende aflevering: een verlaten energiecentrale, twee teams, drie spectaculaire opdrachten en een tikkende tijdbom...

Over Checkpoint
Checkpoint is hét testprogramma voor echte jongens en stoere meiden. De tests worden opgenomen in een loods, op een geheime plek, ergens in Nederland. Daar voert presentator Klaas van Kruistum samen met zijn testteam zinnige en minder zinnige testen uit. Een leerzaam programma met een knipoog.

Seizoen 10 van Checkpoint, vanaf zaterdag 10 januari wekelijks om 9.30 uur op Zapp.

Contactpersoon pers

Thamar Nelissen-van Winsum
T (035) 647 47 02
M 06 13 07 85 80
E thamar.nelissen@remove-this.eo.nlthamar.nelissen@remove-this.eo.nl