tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Hanna Verboom geeft vermoorde studenten een gezicht

Hanna Verboom geeft vermoorde studenten een gezicht

Dit is de Dag Reportage, zaterdag 9 mei, 21.15 uur, NPO2

Als de terreurgroep Al Shabaab begin april op de universiteit van Garissa in Kenia een bloedbad aanricht, is het even nieuws in Nederland. Toch wordt het al snel stil rond de 148, voornamelijk christelijke, studenten die zijn vermoord. Actrice Hanna Verboom, die opgroeide in Kenia, reageert via Twitter verontwaardigd.

"The massacre in Kenya and the minimal attention by the press makes me both furious and numb to the bone. What can one do? When does it stop?"

Voor Dit is de Dag aanleiding om met Hanna naar Kenia te gaan en een gezicht te geven aan de 148 slachtoffers van Garissa. Als kind van ontwikkelingswerkers groeide Hanna Verboom op in Kenia. Samen met verslaggever Hans van der Steeg reist ze door het land om verslag te doen van de dramatische gebeurtenissen.

In de reportage ontmoet Hanna studenten die het bloedbad overleefden. Samen met hen gaat ze terug naar de universiteitscampus waar de kogelgaten en andere sporen van de aanslag nog te zien zijn. Ook maakt ze in Garissa een dienst mee in een strengbewaakte kerk die wordt bedreigd door terreurgroep Al Shabaab.

Contactpersoon Pers

Ilonka van Heusden
Telefoon: (035) 647 43 67
Mobiel: 06 - 22 46 63 95
E-mail: ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl