tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Hella van der Wijst stapt over naar EO/IKON

Hella van der Wijst stapt over naar EO/IKON

Hella van der Wijst maakt de overstap van omroepbedrijf KRO-NCRV naar de EO/IKON. Zij gaat meepresenteren voor het dagelijkse EO-programma Geloof en een Hoop Liefde. In het najaar van 2015 is ze het gezicht van een nieuw IKON-programma over levensbeschouwing en spiritualiteit op de late avond van NPO 2. Van der Wijst werkte voor KRO Brandpunt, als columnist voor KRO Magazine en eerder voor Kruispunt TV (RKK), maar ze is vooral bekend als het gezicht van KRO De Wandeling dat ze tien jaar lang presenteerde.

Hella van der Wijst over haar overstap: “Ik kijk ernaar uit om bij EO/IKON aan de slag te gaan! Het voelt na bijna vijfentwintig jaar als loslaten: ik werkte met veel plezier bij de KRO. Het voelt zo ongeveer als toen ik het ouderlijk huis verliet en op kamers ging: goed om te doen, maar ook echt een stap. Ik vind het een eer om gevraagd te worden door een waardevolle publieke omroep als EO/IKON. Zij staan voor aansprekende en tegelijk verdiepende programma’s. Ik hoop bij hen mijn belangrijkste drijfveer als journalist en presentator verder uit te bouwen: mooie programma’s ontwikkelen die mensen informeren, inspireren en aan het denken zetten.

“Met Hella halen wij een presentator binnen met heel veel kwaliteiten”, zegt Arjan Lock, directeur van de EO. “Deskundig, betrokken en met diepgang – zo zou ik haar willen typeren. En daarbij een echt mensen-mens. Voor de gesprekken in een programma als Geloof en een Hoop Liefde past dat uitstekend. We verwachten dat ze daaraan veel zal bijdragen, maar ook aan andere titels die we voor haar in gedachten hebben, zoals voor het IKON-programma dat we laat op de avond mogen programmeren. Welkom en veel succes!“

Mediadirecteur van de KRO-NCRV Taco Rijssemus: ‘Wij kennen Hella van der Wijst als een zeer betrokken en veelzijdige mediavrouw: ze werkte als televisiemaker, columnist en presentator bij de KRO. Hella was een van de drijvende krachten achter het succes van KRO De Wandeling, maar maakte ook prijswinnende reportages voor RKK Kruispunt. We danken Hella voor haar warme bijdrage aan de KRO en wensen haar veel succes bij de nieuwe werkzaamheden."

Contactpersoon Pers

Aldert Baas
T 035 647 4713
E aldert.baas@remove-this.eo.nl