tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Frank Lammers, Susan Visser, Guus Meeuwis en Tygo Gernandt ontmoeten vluchtelingen en hun helpers

Frank Lammers, Susan Visser, Guus Meeuwis en Tygo Gernandt ontmoeten vluchtelingen en hun helpers

Herberg Europa: verhalen van hulp en hoop. Woensdag 23 en donderdag 24 december, 23.00 uur – NPO 1

Het vluchtelingenprobleem neemt proporties aan die we niet meer kunnen bevatten. Grote groepen mensen verlaten op stel en sprong huis en haard in de hoop een veilig heenkomen te vinden in Europa. Te midden van deze humanitaire crisis gaat een aantal bekende Nederlanders in binnen- en buitenland op zoek naar de vluchtelingen én naar de mensen die met eenvoudige middelen doen wat ze kunnen om de ontheemden te helpen.

Frank Lammers maakt een reis door de Balkan die diepe indruk op hem achterlaat: “Dit zijn van die dingen waar je over 20 jaar op terugkijkt en denkt ‘hoe heeft dit kunnen gebeuren….?’” Susan Visser gaat in Nederland langs bij verschillende vrijwilligersinitiatieven voor en met vluchtelingen. Guus Meeuwis bezoekt op Lesbos vrijwilligers die dagelijks duizenden mensen aan zien komen en helpen waar ze kunnen. Ook Tygo Gernandt levert een bijdrage aan het programma.

Frank, Susan, Guus en Tygo nemen deel vanuit het verlangen om de mens achter het lastige vluchtelingendossier te ontmoeten: de vluchteling en de hulpverlener. Op een heel persoonlijke manier doen zij verslag van hun ervaringen. Wat zij zien is indrukwekkend, schrijnend, verwarrend en gelukkig van tijd tot tijd ook hoopgevend. Zo ontstaan oprechte verhalen van twijfel én hoop.

De opnamen van Herberg Europa zijn in volle gang. De actualiteiten in de wereld vragen om een grote mate van flexibiliteit van de makers en leiden soms tot spannende aanpassingen. Zo zal de definitieve inhoud ook voor deelnemers nog lang onzeker blijven.

Contactpersoon pers

Liesbeth Moret
E-mail: Liesbeth.moret@remove-this.eo.nl
Mobiel: 06 - 20 01 82 67