tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Herman Wegter stopt als presentator bij de EO

Herman Wegter stopt als presentator bij de EO

"Verhalen vertellen over mensen is het mooiste wat er is!"

In 2000 maakte Herman Wegter – toen 22 jaar jong – zijn debuut als EO-presentator. Zestien jaar later verruilt hij zijn werk vóór de camera voor een rol achter de schermen: hij wordt eindredacteur bij de omroep. Een bewuste stap op het juiste moment. Herman: “Vanaf nu wil ik me helemaal richten op programma’s maken. Verhalen vertellen over mensen is het mooiste wat er is.”

Herman presenteerde voor de EO veel verschillende programma’s op radio, maar vooral op tv. “Presenteren is geweldig, ik heb veel geleerd en ontzettend veel meegemaakt. Ik genoot van het podium en van al die ontmoetingen met mensen en hun verhalen. Maar ik haal mijn energie uit groei, verandering en vooruitgang. Ik voelde gewoon dat ik klaar was als presentator en dat het na 16 jaar tijd was voor een volgende stap. Tijd om door te groeien, tijd om meer verantwoordelijkheid te dragen, tijd om in een nieuwe rol bij te dragen aan de prachtige programma's van de EO. Ik ben blij dat de EO me ook hiervoor de ruimte geeft.”

EO-directeur Arjan Lock was verrast toen Herman aangaf te willen stoppen als presentator. “Als je na zoveel jaar voor de camera kiest voor een andere rol binnen de organisatie, dan vind ik dat echt lovenswaardig. Herman is niet alleen een fijne presentator maar ook een gedreven programmamaker met hart voor de missie van de EO.”

Lees hier het interview met Herman en bekijk een compilatie met hoogtepunten van zijn werk als presentator >>

Contactpersoon Pers

Thimo den Hartog
e. thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl
t. 06 53 69 01 85