tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Het meisje met de witte huid

Het meisje met de witte huid

Mensjesrechten/ Zapp Echt Gebeurd. Zondag 19 maart om 19:25 uur op Zapp NPO 3

Haar ouders, de buren en bijna iedereen in haar land heeft een zwarte huidskleur. Maar Anastazia uit Tanzania is wit. Ze heeft albinisme, waardoor haar huid, haren en ogen geen pigment bevatten.

In veel landen in Afrika geloven mensen dat albino’s magische krachten bezitten. Van botten worden amuletten gemaakt die voor veel geld worden verkocht. Daarom wordt er op kinderen zoals Anastazia gejaagd en worden ze zelfs vermoord.

Achter de hekken

Toen Anastazia zes jaar was, moest ze haar dorp ontvluchten. Het was te gevaarlijk om bij haar ouders te blijven wonen. Sindsdien verblijft ze, net als honderden andere albinokinderen, zonder ouders of familie in een opvanghuis. Achter de hekken is ze veilig maar het leven is er geen pretje. Haar ouders heeft Anastazia al jaren niet gezien. Maar ze heeft gehoord dat ze binnenkort eindelijk eens op bezoek zullen komen!

Mensjesrechten
In elke aflevering van Mensjesrechten staat één artikel van de Rechten van het Kind centraal. In Het meisje met de witte huid is dat artikel 6: “Ieder kind heeft het recht om te leven en de overheid moet zorgen voor een plek waar je veilig kunt opgroeien.”

Mensjesrechten wordt gemaakt door IKON docs bij de EO. Regie van deze aflevering: Annelies Kruk en Anneke de Lind van Wijngaarden. Voor meer informatie, zie mensjesrechten.nl of neem contact op via onderstaande contactgegevens.


Download foto's

Download hier de foto's van Het meisje met de witte huid.

Trailer

Contactpersoon pers

Kirsten Slagter
kirsten.slagter@remove-this.eo.nl
+31 6 31513620