tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Het Vermoeden keert terug met nieuwe presentator

Het Vermoeden keert terug met nieuwe presentator

Vanaf zondag 11 september, elke week van 11.30 tot 11.55 uur op NPO2

Het levensbeschouwelijke programma Het Vermoeden maakt na een afwezigheid van anderhalf jaar haar rentree op televisie. De traditie van ruim 12 jaar die werd gestart bij de IKON wordt voortgezet bij de EO. Vanaf september start Het Vermoeden met een nieuwe presentator: Marleen Stelling. Wekelijks praat zij met gasten met verschillende levensbeschouwelijke achtergronden uit kerk, samenleving, politiek en cultuur over wat hen inspireert en beweegt. Marleen Stelling presenteert op NPO Radio5 ook de VermoedenViering.

Vanuit oprechte nieuwsgierigheid en onder het aloude motto van de apostel Paulus: ‘Onderzoek alles en behoud het goede’, bouwt Het Vermoeden bruggen tussen mensen uit verschillende levensbeschouwelijke tradities, zinzoekers, gelovigen en ongelovigen. Alleen in de directe ontmoeting van mens tot mens, klinkt iets door van wat ons bezielt en verbindt. Het Vermoeden wil een virtuele gemeenschap vormen en kijkers uitdagen tot het zoeken naar eigen antwoorden op de zinvragen van onze postseculiere tijd.

Eerste gast: Janneke Stegeman
Marleen Stelling ontvangt als eerste gast Janneke Stegeman (35), ze is oud-testamenticus, promoveerde aan de VU en werkt ondermeer bij debatcentrum De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Onlangs is ze uitgeroepen tot theoloog van het jaar. Voor Stegeman is God meer dan een witte man. Ze vindt dat witte en heteroseksuele mannen te vaak de dienst uitmaken, ook in de theologie. God is gender overstijgend, aldus Stegeman en er zit veel meer ruimte in de traditie dan veel mensen denken.

Andere gasten zijn jazz-zangeres Denise Jannah (18 september), rabijn Awraham Soetendorp (25 september), en en scriba van de PKN Rene de Reuver (2 oktober).

Over Marleen Stelling

Download foto's Marleen (fotografie Willem Jan de Bruin/EO)

Contactpersoon Pers

Geertine Zwijnenburg
Mobiel: 06 - 15 39 99 33
E-mail: geertine.zwijnenburg@remove-this.eo.nl

Dit programma is geproduceerd door de EO om de breedte van de christelijke kerken in Nederland te representeren.