tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Het ziekenhuisleven vanuit uniek perspectief

Het ziekenhuisleven vanuit uniek perspectief

Kids met camera's, het ziekenhuis door kinderogen, vanaf 10 november elke dinsdag, 21.25 uur, NPO 1

In 'Kids met camera's, het ziekenhuis door kinderogen' registreert de Evangelische Omroep het ziekenhuisleven vanuit een nieuw perspectief. In de zesdelige serie volgt de kijker 24 kinderen tijdens hun aanwezigheid in het ziekenhuis. De kinderen leggen zelf hun ziekenhuiservaring vast met hun eigen camera. Zo heeft Ties een hartafwijking, blijkt Daphne diabetes te hebben, heeft Cody Duchenne, lijden twee zussen aan Cystic Fibrosis en is Jurrien geboren met een klompvoet. Hoe ondergaan zij de vele ziekenhuisbezoeken, hoe reageren ze op tegenvallende uitslagen, hoe leren zij omgaan met hun ziekte? Beleef het mee door de ogen van een kind in de nieuwe zesdelige EO-serie Kids met camera’s.

Lief en leed
Door de spontane, eerlijke manier waarop de kleine patiënten lief en leed delen, is Kids met camera’s ontroerend en vertederend, maar vaak ook grappig. In de serie ziet de kijker onder andere hoe het geduld van de kinderen op de proef wordt gesteld tijdens het wachten op scans en foto’s, hoe zij de spanning voor operaties ervaren, nemen de kinderen het ziekenhuiseten onder de loep en zien we hoe ze een bezoek van koningin Máxima beleven.

Veerkracht
In de pure reacties van de kinderen, ook tijdens nare berichten of lastige gebeurtenissen, komt hun veerkracht meer dan eens naar voren. Hoewel de aanleiding voor het ziekenhuisbezoek bij ieder kind verschillend is, zien we bij hen kwetsbaarheid, maar bovenal kracht en doorzettingsvermogen.

Verrassend veelzijdig
Met het programma hoopt de EO een verrassend en veelzijdig beeld te geven van de ervaringen van kinderen in het ziekenhuis. Zo is de ernst van de aandoening bij alle kinderen verschillend: van een gebroken arm tot een aangeboren hartafwijking en van een flapoor tot de ziekte van Duchenne. De patiënten die centraal staan in het programma worden behandeld in verschillende ziekenhuizen in Nederland.

Contactpersoon Pers

Ilonka van Heusden
E-mail: ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl
Telefoon: (035) 647 43 67
Mobiel: 06 - 22 46 63 95