tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Hidden India, nieuw op NPO 1

Hidden India, nieuw op NPO 1

Hidden India, donderdag 8, 15 en 22 september, 20.30 uur, NPO 1

Van moessonregens en immense bergketens tot de machtige rivier de Ganges: welk land verenigt zoveel natuurlijke rijkdommen in zich als India? De BBC Earth-serie ‘Hidden India’ neemt de kijker mee naar het indrukwekkende Zuid-Aziatische land en geeft in drie afleveringen een beeld van de pracht en praal van India.

India kent grote verschillen tussen de seizoenen. De moessoenregens doordrenken het land en kleuren het groen, maar zodra die wegtrekken, bouwen hitte en droogte zich op. De eerste aflevering laat zien welke gevolgen dit heeft voor het land en de de dieren die er leven. De regentijd leidt tot een enorme verscheidenheid aan landschappen met daarin tal van verrassende diersoorten, van waterminnende neushoorns tot taaie woestijnleeuwen en gigantische vluchten jufferkraanvogels.

Land van bergen
Het subcontinent India wordt omzoomd door gebergten. In de tweede aflevering verkent ‘Hidden India’ de relatief onbekende West-Ghats, een bergketen die parallel aan de kust van zuid naar noord loopt, en het bekende Himalayagebergte in het noorden. De West-Ghats is begroeid met weelderige bossen en theetuinen en kent de grootste biodiversiteit die er op onze planeet bestaat. De Himalaya is van heel andere orde: dit gebergte is zo immens dat het zelfs het klimaat bepaalt, doordat het de moessonwind tegenhoudt. Op elke hoogte en breedte biedt de Himalaya een veelheid aan Habitats voor een unieke verscheidenheid aan fauna.

Land van Moeder Ganges
In de slotaflevering van ‘Hidden India’ staat de Ganges centraal. Deze machtige rivier stroomt door het hart van de natie: van diep in de Himalaya tot de wijdvertakte delta van de Sunderland-mangrovebossen en daarachter de weidse blauwe oceaan. Ze voert kostbare voedingsstoffen mee en irrigeert de vruchtbaarste grond van heel Azië. Bovendien valt er in de woestere delen – ver buiten de steden – veel verborgen natuurschoon te ontdekken. Verscholen stranden vormen een toevluchtsoord voor tienduizenden jonge schildpadjes, in mysterieuze moerassen huizen speelse slijkspringers, en otterfamilies vermaken zich in het stromende water.

Download foto's

Contactpersoon Pers

Deborah van Geest
e. deborah.van.geest@remove-this.eo.nl
t. 06 52 33 57 26