tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Hoe geniaal is jouw lichaam?

Hoe geniaal is jouw lichaam?

Topdoks, vanaf 6 november elke zondag om 17.30 uur, NPO Zapp

In het nieuwe EO-kinderprogramma Topdoks laten presentator Rachel en dokter Elbert op een grappige en soms spannende manier zien wat jouw lichaam allemaal kan. Evenwicht houden, keihard bloed rondpompen, poep maken, bacteriën verslaan, precies 37 graden warm blijven… jouw lichaam is gewoon ge-ni-aal! En wat gebeurt er als het soms misgaat? Beleef het mee op de spoedeisende hulp, ontdek hoe het is om zelf ziekenhuispatiënt te zijn en sta er met je neus bovenop in het Topdokslab!

Een écht hart!?
In de eerste aflevering kijkt Elbert mee met een wel heel bijzondere operatie… die wordt namelijk uitgevoerd door een robot. Hij oefent zelf ook nog even, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Ook zie je hoe je lichaam reageert op topsnelheid. En dat ontdek je natuurlijk het beste in een supersnelle, hartstikke hoge (en dus best wel enge) achtbaan.. Rachel gaat op onderzoek uit hoog in de bergen, omringt door gebroken botten in de sneeuw. In de Lijfshow zien we Daniëlle, die wel iets heel bijzonders met haar lichaam kan. En Elbert en Rachel checken in het Topdokslab hoe je hart nu precies werkt en laten je zelfs met een écht hart zien hoe je hart pompt!

Ontdekken hoe je precies in je vel zit
In Topdoks onderzoeken Rachel en Elbert alles wat je altijd al wilde weten over scheten, zoenen, boeren en ze filmen met een slow-mo-camera hoeveel snot eruit je neus komt als je lekker hard niest. Elbert Smelt is in het dagelijks leven parttime arts en Rachel Rosier is presentator en vooral bekend van het succesvolle EO-kinderprogramma Checkpoint. Rachel: “Wat vonden we dit een supergaaf programma om te maken. Alles wat je stiekem al wilde weten over poep, plas, bloedzuigers: je kunt het zo gek niet bedenken of we onderzoeken het. We zijn lichamelijk helemaal tot het uiterste gegaan.”

Vanaf 6 november 11 afleveringen om 17.30 uur op NPO Zapp

Download foto's

Contactpersoon pers

Thimo den Hartog
e. thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl
t. 06 53 69 01 85