tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
'Ik zal er zijn' bemoedigt ruim 10.000 mensen in Jaarbeurs Utrecht

'Ik zal er zijn' bemoedigt ruim 10.000 mensen in Jaarbeurs Utrecht

15e Nederland Zingt Dag bindt opnieuw samen

Vandaag bezochten ruim 10.000 bezoekers de Nederland Zingt Dag; één van de grootste samenzang-evenementen van Nederland. Optredens waren er van Maria den Hertog, Suzanne van der Velde en de broers Ariën en Wouter Vink. Dominee Ron van der Spoel sprak over het thema ‘Ik zal er zijn’. De presentatie was in handen van Mirjam Bouwman en Arie van der Veer.

“Vaak krijg ik de vraag of God weg is uit Nederland”, zei dominee Van der Spoel tijdens het ochtendprogramma. “Mijn antwoord is dan: Nee! Gods belofte ‘Ik zal er zijn’ geldt ook voor Nederland. Je ziet altijd je kleine eigen perspectief. Bedenk dat al die gelovigen in Nederland samen van bovenaf gezien een zee van licht zijn.”

Albert-Jan Schol, eindredacteur Nederland Zingt, vult aan: “Waar de Nederland Zingt Dag in slaagt is het verbinden van jong en oud in hedendaagse en traditionele muziek. We weten dit zo te mixen dat het publiek zich verbonden voelt met elkaar. Dat we ruim een maand van tevoren uitverkocht waren, laat zien dat mensen hier enthousiast van worden.”

Tv-uitzending

Een impressie van de Nederland Zingt Dag is te zien in de Nederland Zingt-uitzending van zaterdag 21 mei op NPO 2.

Nederland Zingt

Nederland Zingt is een tv- en radioprogramma met koor- en samenzang van geestelijke liederen. De uitzendingen zijn op zaterdagochtend en -avond, en zondagochtend. Daarnaast is Nederland Zingt bekend van activiteiten, zoals de jaarlijkse Nederland Zingt Dag, de Nederland Zingt-reizen en de Nederland Zingt Op Verzoek-avonden.

Contactpersoon Pers

Cornelis Vlot
M. 06-21 57 31 27
E. cornelis.vlot@remove-this.eo.nl