tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Irene Moors openhartig over overlijden ouders in ‘De Kist’

Irene Moors openhartig over overlijden ouders in ‘De Kist’

Zondag 18 oktober, 23.45 uur, NPO2

Net zwanger van haar tweede kindje hoort Irene Moors van haar moeder dat zij ziek is. Als snel wordt duidelijk dat ze niet meer beter zal worden. Een periode vol dubbele gevoelens volgt. Irene: “Ik was heel erg bezig met de naderende dood van mijn moeder én met het nieuwe leven. Ik heb haar nog kunnen laten voelen aan mijn buik en haar kunnen vertellen dat het een jongetje was. Het was heel verdrietig, maar we hebben ook nog een hele mooie tijd samen gehad.” In De Kist van zondag 18 oktober vertelt Irene openhartig over het overlijden van haar beide ouders.

Twee weken na het overlijden van haar moeder, bevalt Irene van zoontje Tijn. “Het gekke is dat ik van haar afscheid bijna niets meer weet. Van de dienst ook niet, ik heb  geen idee meer wie er gesproken hebben.”

Als haar vader anderhalf jaar geleden sterft, komt het verdriet over de dood van haar moeder plotseling in alle heftigheid naar boven. “Je moet rouwen. Verwerken is echt ergens bewust afscheid van nemen, verdriet hebben, wachten tot het overgaat en het mooie overblijft.”

Bang voor de dood
Irene is niet bang voor de dood, omdat ze gelooft dat het geen definitief einde is. “Alles wat je hoort van mensen die bijna dood zijn of een bijna dood ervaring hebben gehad, gaat over iets moois, licht, warmte en liefde. Dan komt het toch goed?  Dit hier kan het toch niet alleen maar zijn. Het is zoveel groter allemaal.”

De Kist
In ‘De Kist’ gaat presentator Kefah Allush met bekende Nederlanders in gesprek over het leven en over de dood. Wat zijn kruispunten in hun leven, wat zijn gemiste kansen, wie willen ze nog spreken voor hun dood en wat gebeurt er ná dit leven? ‘De Kist’ leidt tot gesprekken over wat waardevol is hier op aarde en prikkelt zowel gasten als kijkers om na te denken over het leven na de dood. Andere gasten in deze serie zijn Harm Edens, Raemon Sluiter en Hanneke Groenteman.

Download foto's

Foto's 'De Kist' met Irene Moors - Foto's Nachtzon Media

Contactpersoon Pers

Geertine Zwijnenburg
T 035 647 4713
E geertine.zwijnenburg@remove-this.eo.nl