tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Jeroen van Koningsbrugge laat zich van serieuze kant zien in ‘De Kist'

Jeroen van Koningsbrugge laat zich van serieuze kant zien in ‘De Kist'

De Kist, vanaf zondag 6 september, 23.45 uur, NPO2

Op zondag 6 september is Jeroen van Koningsbrugge de eerste gast in een nieuw seizoen van ‘De Kist’, het EO-programma waarin presentator Kefah Allush bekende Nederlanders interviewt over hun verwachtingen en ervaringen rondom de dood. De humor waarmee Jeroen beroemd geworden is, heeft hij ontwikkeld in een tijd dat hij het thuis niet makkelijk had. Hij spreekt in ‘De Kist’ vol lof over zijn oma, die hem leerde zijn eigen leed te relativeren: “Er zijn altijd mensen die het erger hebben.”

Zijn zoon Salomon werd twee maanden te vroeg geboren. De eerste 48 uur zouden kritiek zijn, vertelt Jeroen: “De twee uur nadat ik dat hoorde, bracht ik in mijn eentje door in een ziekenhuis. Mijn zoon werd weggereden, mijn vrouw werd geopereerd. Ik kon niks. Die twee uur duurden een jaar voor mijn gevoel. Dat gun je je ergste vijanden niet.” Sinds de geboorte van zijn eerste kind is hij een stuk emotioneler geworden. “Ik ben alles anders gaan bekijken. Mijn kind is het allerbelangrijkste dat er is. Al het andere is relatief.”

De Kist

In ‘De Kist’ gaat presentator Kefah Allush met bekende Nederlanders in gesprek over het leven en over de dood. Wat zijn kruispunten in hun leven, wat zijn gemiste kansen, wie willen ze nog spreken voor hun dood en wat gebeurt er ná dit leven? ‘De Kist’ leidt tot gesprekken over wat waardevol is hier op aarde en prikkelt zowel gasten als kijkers om na te denken over het leven na de dood. Andere gasten in deze serie zijn onder anderen Irene Moors, Jan Rot, Jacques Vriens, Anny Schilder, Harm Edens, Fidan Ekiz.

Contactpersoon Pers

Geertine Zwijnenburg
T 06 15 39 99 33
E geertine.zwijnenburg@remove-this.eo.nl