tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Jesser wil zelf kiezen

Jesser wil zelf kiezen

Mensjesrechten/ Zapp Echt Gebeurd. 26 februari om 19:25 uur op Zapp NPO 3

“Kijk, we leven in een gevangenis van suikerriet!” roept Jesser. “En ik ga ontsnappen!” Hij lacht er uitdagend bij, maar ondanks zijn leeftijd heeft hij feilloos door in wat voor uitzichtloze situatie hij en zijn familie zich bevinden.

Jesser woont in Chichigalpa, Nicaragua, in het hart van het gebied waar suikerriet wordt geproduceerd. Zijn vader is heel ziek, hij lijdt aan ernstig nierfalen. Net als heel veel andere mannen uit het dorp die het suikerriet kappen. Maar ander werk is er niet. Jesser is bang om zijn vader kwijt te raken. Én dat hij, als oudste zoon,  de volgende is die het zware werk moet gaan doen en ook jong zal overlijden. Jesser wil aan dat lot ontsnappen en verzint alle mogelijke plannen voor zijn toekomst.

Mensjesrechten

In elke aflevering van Mensjesrechten staat één artikel van de Rechten van het Kind centraal. In Jesser en het suikerriet is dat artikel 6 : “Ieder kind heeft recht om zelf te kiezen wat hij later wil worden.”

Mensjesrechten wordt gemaakt door IKON docs bij de EO. Regie van Jesser en het suikerriet: Godelieve Eijsink. Deze docu-film ging in premiere op het IDFA filmfestival in november 2016.

Voor meer informatie, zie
mensjesrechten.nl of neem contact op via onderstaande gegevens.

Trailer

Download foto's

Contactpersoon pers

Kirsten Slagter
kirsten.slagter@remove-this.eo.nl
+31 6 31513620