tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Jozef (9) en Erika (44) winnaars van live TV-show Jij&Ik

Jozef (9) en Erika (44) winnaars van live TV-show Jij&Ik

Ontroerende live televisie bij de EO op NPO 1

Moeder Erika en haar zoon Jozef mogen zich sinds vanavond de winnaars noemen van de eerste versie van de tv-show Jij&Ik, waarin acht ouder-kind koppels samen live de muzikale strijd aangingen voor War Child. Het was een spannende en emotionele avond.

Twee koppels wisten evenveel leden van de publieksjury voor zich te winnen. Een vakjury, bestaande uit Babette Labeij, Esmee Denters en Eric van Tijn, moest eraan te pas komen om het oordeel te vellen. Zij kozen voor Erika en Jozef, die op een geheel eigen wijze de het nummer Let it go van James Bay ten gehore brachten.

Tijdens de tv-avond Jij&Ik vroegen de zingende koppels op een unieke manier aandacht voor de speciale band tussen ouder en kind, die voor kinderen in oorlogsgebied niet vanzelfsprekend is. De boodschap bleek luid en duidelijk in de huiskamers door te dringen: na Jij&Ik kan War Child 5.879 extra kinderen helpen in de twaalf landen waar zij werkt.  

Erika en Jozef: “We kunnen het nog steeds niet geloven. Ongelooflijk! We waren heel gespannen van te voren. Marco heeft ons gelukkig nog wat moed ingesproken. Tot het einde toe was het zo spannend. We hebben een fantastische tijd gehad en dat allemaal om zoveel mogelijk oorlogskinderen te helpen.”
Co-presentator en War Child-ambassadeur Marco Borsato: “Wat een heerlijke avond! Ik ben ontzettend trots op alle kinderen en hun ouders die vanavond de sterren van de hemel zongen. En natuurlijk ben ik ongelooflijk blij met de steun van het Nederlandse publiek dat zich het lot van oorlogskinderen aantrekt en War Child wil steunen. Samen halen we de oorlog uit het kind.”
De tv-avond was vanavond live te zien bij de EO op NPO1. Naast de acht koppels traden ook Esmee Denters en Matt Simons op. De presentatie was in handen van Tooske Ragas.

Koppels die belangstelling hebben om deel te nemen aan een volgende editie van Jij&Ik kunnen dit kenbaar maken via www.warchild.nl/jijenik/2017

Contactpersonen pers:

EO | Liesbeth Moret
T: + 31 6 200 182 67
E: liesbeth.moret@remove-this.eo.nl

War Child | Peter Schouten

T: + 31 6 48139766
E: peter.schouten@remove-this.warchild.nl

Download beeldmateriaal

Download het beeldmateriaal

Naamsvermelding: Miss Jack Art Composer