tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Jurjen ten Brinke nieuwe spreker in EO-programma De Kapel

Jurjen ten Brinke nieuwe spreker in EO-programma De Kapel

De Kapel, iedere zondag om 9.55 uur op NPO 2.

Vanaf 1 november is ds. Jurjen ten Brinke, voorganger bij Hoop voor Noord, de nieuwe spreker in het wekelijkse EO-programma ‘De Kapel’. Daarmee is hij de vijfde spreker naast ds. Arie van der Veer, ds. Jasper Klapwijk, ds. Orlando Bottenbley en ds. Paul Visser. In dit programma geeft een bekende voorganger of dominee iedere week een prikkelende overdenking bij een bijbelgedeelte.

Jurjen ten Brinke
Jurjen ten Brinke is voorganger bij de multiculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam en richt zich voornamelijk op kerkgangers zonder christelijke achtergrond. Toch ziet Ten Brinke overeenkomsten met het programma De Kapel: “Toen de EO mij vroeg, was ik best nieuwsgierig waarom ze juist aan mij dachten. Mijn manier van vertellen sprak blijkbaar aan, maar ik waagde het toch te vragen of ze niet gewoon verjonging zochten.” Toen er vervolgens hard gelachen werd, viel dat moeilijk meer te ontkennen. Maar zijn authentieke verhaal en toegankelijke manier van spreken passen ook heel goed bij De Kapel. "Ik hoef die boodschap niet in een heel hip jasje te stoppen,” zegt Jurjen ten Brinke. “Ik haak regelmatig aan bij wat ik in het pastoraat meemaak en wat er die week in de krant staat. Ik heb pas ‘Ja’ gezegd tegen de EO, toen ik ontdekte dat De Kapel zich eigenlijk richt op dezelfde groep mensen als ik: vaak hebben ze wel iets met God of de kerk, maar weten ze niet zeker of ze daarbij willen horen.”

Ten Brinke is geen onbekende bij de EO. Zo sprak hij onder andere afgelopen jaar tijdens de Nederland Zingt Dag in de Jaarbeurs in Utrecht over het thema ‘Levend water’.

EO's zondagmorgenprogrammering
Iedere zondagmorgen is de EO er op NPO 2 met maar liefst vier verschillende programma’s over geloven in en leven met Jezus. Een compleet aanbod waarbij de Bijbel opengaat. Met Bakkie Troost, Nederland Zingt op Zondag, De Kapel en Metterdaad.

Website

Contactpersoon Pers

Thamar Nelissen-van Winsum
T. (035) 647 47 02
M. 06 13 07 85 80
E. thamar.nelissen@remove-this.eo.nl