tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Kerstfeest op de Dam met Tim Douwsma, Ruth Jacott, René van Kooten en Leonie Meijer

Kerstfeest op de Dam met Tim Douwsma, Ruth Jacott, René van Kooten en Leonie Meijer

Echte kerstmuziek en mooie verhalen op de Dam, donderdag 24 december, 21.20 uur, NPO 1

Op Kerstavond staan René van Kooten, Ruth Jacott, Leonie Meijer en Tim Douwsma klaar om de feestdagen in te luiden met het jaarlijkse muziekevenement Kerstfeest op de Dam. Ze vertolken het kerstverhaal aan de hand van klassieke en moderne kerstliederen. Daarnaast bezoeken zij ieder een project van het Leger des Heils. Dit levert indrukwekkende ontmoetingen op, als ze kennismaken met een cliënt en zijn of haar persoonlijke verhaal horen. Elke artiest zingt speciaal voor deze cliënt een zelfgekozen lied. Bert van Leeuwen is net als voorgaande jaren gastheer tijdens de avond.

Kerstverhaal tot leven
René, Ruth, Leonie en Tim brengen het kerstverhaal op unieke wijze tot leven door klassieke en moderne kerstliederen af te wisselen met populaire nummers die passen bij het kerstverhaal. Solo’s en bijzondere combinaties passeren de revue. Onder leiding van Eric van Tijn begeleiden de Amsterdam Staff Songsters, de Amsterdam Staff Band, Kirsten Michel Gospel Choir en de Fluitsma en van Tijn band de artiesten daarbij. Tussen de optredens door lezen verschillende Amsterdammers vanaf verschillende locaties het kerstverhaal voor. Daarmee verbinden zij de liederen aan het bijzondere verhaal over de geboorte van Jezus.

Projectbezoeken
De bezoeken aan de cliënten van het Leger des Heils brengt mensen bij elkaar. Leonie merkt door haar ontmoeting met Wilchert op dat het leven soms een beloop kan nemen waardoor je in problemen komt die je van tevoren nooit had verwacht. En René leert van de autistische Jonathan dat iedereen wel een beetje raar is. Bovendien blijken ze best veel gemeen te hebben.

Leonie Meijer
ontmoet Wilchert (52). Door verschillende gebeurtenissen raakte hij in een psychose en kwam op straat terecht, hij sliep onder bruggen en werd door zijn dochters zelfs als vermist opgegeven. Nu woont en werkt hij bij reïntegratieproject 50|50 Wood in Ugchelen.

René van Kooten
gaat op bezoek bij de dertienjarige Jonathan. Hij is autistisch en werd op school gepest omdat hij anders is. Op de scouting van het Leger des Heils ervaart hij dat hij echt kan en mag zijn wie hij is.

Ruth Jacott
maakt kennis met Isaura (24). Zij was al op zeer jonge leeftijd moeder. En toen haar eigen moeder naar Suriname vertrok bleef Isaura achter met immense schulden. Vanaf dat moment stond ze er dus echt helemaal alleen voor en kreeg ook nog de deurwaarder achter zich aan. Bij het Leger des Heils leert Isaura om met haar financiën om te gaan en tegelijk een goede moeder te zijn voor haar twee dochters.

Tim Douwsma
ontmoet Redencio. Hij kwam in Nederland om te studeren maar door de verleidingen van de straat kwam hij in de schulden en begon hij drugs te dealen. Nu hij zijn leven weer op de rit heeft helpt hij dagelijks vele klanten die voor weinig geld prachtige (gebruikte) kleding komen kopen in de 50|50 Budgetstore van het Leger des Heils.

Presentatie

Contactpersoon pers