tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
‘Kerstfeest op de Dam’ opnieuw swingend kerstevent

‘Kerstfeest op de Dam’ opnieuw swingend kerstevent

Woensdag 24 december, 21.30 uur, NPO 1

Duizenden bezoekers luidden afgelopen maandag de feestdagen in tijdens een swingend Kerstfeest op de Dam. Tijdens het jaarlijkse spektakel in Amsterdam brachten Jamai Loman, Carolina Dijkhuizen, Thomas Berge en Antje Monteiro zowel klassieke als moderne kerstliederen ten gehore. De indrukwekkende voorstelling, die opnieuw werd gepresenteerd door Bert van Leeuwen en Mirjam Bouwman, is woensdag 24 december om 21.30 uur te zien op NPO 1.

Voorafgaand aan de opnames kwamen de duizenden bezoekers op De Dam in kerststemming met een grote sing-along. De Amsterdam Staff Songsters en de Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils brachten onder leiding van Eric van Tijn prachtige nummers als ‘It’s beginning to look a lot like Christmas’, ‘Noël’, ‘Hoor de engelen zingen d’eer’, en ‘Put a little love in your heart’ ten gehore.

Omzien naar elkaar
Tijdens Kerstfeest op de Dam is er naast muziek en gezelligheid ook aandacht voor de diepere betekenis van kerst. Zo geven de meewerkende artiesten hun kerstgedachte van omzien naar elkaar handen en voeten bij het bezoeken van projecten van het Leger des Heils. Jamai bezocht kinderhospice ‘Het Lindenhofje’, Thomas neemt een kijkje bij project 50|50 Food en musicalster Carolina maakte kennis met Jolanda die van een klein bedrag per maand moet rondkomen en kleding voor haar gezin maakt bij de handwerkclub van het Leger des Heils.

Bijzonder voor iedereen
Ook wordt er tijdens het Kerstfeest op de Dam live geschakeld naar het dak- en thuislozendiner van het Leger des Heils. Presentatrice Mirjam Bouwman leest samen met cliënten van Leger des Heils het kerstverhaal uit de Bijbel in Gewone Taal. Op die manier krijgen de liederen context en wordt het bijzondere verhaal over de geboorte van Jezus toegankelijk voor een breed publiek.

Nieuw: second screen!
De Evangelische Omroep lanceert dit jaar iets nieuws: de mogelijkheid om via een second screen live mee te zingen tijdens de uitzending. Via dit second screen op live.eo.nl kunnen kijkers ook een kerstkaart sturen naar de cliënten van het Leger des Heils die in de uitzending voorkomen. Zo krijgen ook de kijkers de mogelijkheid om de kerstgedachte direct in de praktijk te brengen.

Contactpersoon Pers

Thamar Nelissen-van Winsum
Mobiel: 06 1307 8580

Email: thamar.nelissen@remove-this.eo.nl