tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Knevel in de ban van de paus

Knevel in de ban van de paus

In de ban van de paus, vanaf 9 augustus elke dinsdag om 21.15 uur op NPO 2

In de vierdelige serie In de ban van de paus gaat Andries Knevel op zoek naar het geheim achter de populaire paus Franciscus. Zijn strijd tegen armoede, onrecht en corruptie zorgt ervoor dat hij geliefd is bij miljoenen mensen. Hoe doet hij dat toch?

Paus Franciscus ontpopt zich als een paus met een missie. Hij haalt de bezem door het Vaticaan, rekent keihard af met corruptie en zelfverrijking en strijdt vol overgave tegen armoede en onrecht. Ook bindt hij de strijd aan met de Italiaanse maffia. Iets wat voorgaande pausen nauwelijks durfden. En zijn inzet voor een schoon milieu en een diervriendelijke wereld maken dat Franciscus internationaal wordt gezien als een wereldleider met visie. Hoe de paus zich heeft laten inspireren tot deze visie, ontdekken we als we de heilige Franciscus van Assisi onderzoeken.

Eerste uitzending
Knevel bezoekt tijdens de eerste uitzending Franciscaan Loek Bosch, Vinicio Riva – de man met de ernstige huidaandoening die publiekelijk omhelst werd door Paus Franciscus – en priester Antoine Bodar. Allen laten hem iets zien van de man waarover Knevel zich tijdens de serie zo verwondert. De man die zich in het bijzonder liet inspireren door zijn naamgenoot Franciscus van Assisi.

Symposium
Aan de vooravond van de serie organiseert de EO op donderdagavond 23 juni om 19.30 uur een symposium over de heilige vader die in zijn eentje het negatieve imago van de katholieke kerk weet te kantelen. Op zoek naar antwoorden op die vragen spreken we met Italië-deskundige Andrea Vreede en Vaticaanwatcher Stijn Fens. Theoloog en communicatiespecialist Jan Willem Wits ontrafelt het geheim achter het succes van paus Franciscus en Gert-Jan Segers legt uit waarom ook protestants Nederland deze paus in de armen sluit. Voor meer informatie of aanmelden voor het symposium neem contact op met Judith Vernooij (communicatie EO): judith.vernooij@remove-this.eo.nl.

Boek
Naar aanleiding van de tv-serie schreef Andries Knevel het boek ‘Het geheim van de paus’.
Dit boek verschijnt medio september 2016 en kun je hier reserveren.

Foto's: In de ban van de Paus

Download hier het beeldmateriaal van In de ban van de paus

Contactpersoon: In de ban van de paus

Cornelis Vlot
M 06-21573127
E cornelis.vlot@remove-this.eo.nl