tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Koos Alberts, Bibian Mentel en Joost Prinsen in nieuw seizoen ‘De Kist’

Koos Alberts, Bibian Mentel en Joost Prinsen in nieuw seizoen ‘De Kist’

De Kist, vanaf zondag 16 oktober, 23.35 uur, NPO 2

Aanstaande zondag start een nieuw seizoen van het vertrouwde EO-programma ‘De Kist’. In het programma gaat presentator Kefah Allush met bekende Nederlanders in gesprek over het leven en de dood. In deze eerste aflevering interviewt Kefah Allush de zanger van het levenslied: Koos Alberts. Andere gasten in deze serie zijn onder andere paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel en acteur Joost Prinsen.

De carrière van Alberts komt in een stroomversnelling als hij met drie stijgende hits tegelijk in de nationale Top 10 staat en daarmee een vermelding krijgt in het Guinness Book of Records. Maar in 1987 slaat het noodlot toe. Zijn leven krijgt een onverwachte wending door een ernstig auto-ongeluk. Na een lange periode van revalidatie vecht Koos Alberts zich terug in de Nederlandse showbizz. Alberts werd geboren in een echt arbeidersgezin in Amsterdam. Daarom verbleef hij veel bij opoe die vlak bij hen in de buurt woonde. Nog steeds schiet hij vol als hij eraan denkt dat hij door haar plotselinge overlijden nooit aan haar heeft kunnen vertellen hoeveel hij van haar hield. Mocht er een hemel zijn, dan zal hij als eerste haar opzoeken om haar dit te kunnen zeggen, vertelt Koos Alberts aan Kefah Allush.

De Kist
In 'De Kist' gaat presentator Kefah Allush met bekende Nederlanders in gesprek over het leven en over de dood. Wat zijn kruispunten in hun leven, wat zijn gemiste kansen, wie willen ze nog spreken voor hun dood en wat gebeurt er ná dit leven? 'De Kist' leidt tot gesprekken over wat waardevol is hier op aarde en prikkelt zowel gasten als kijkers om na te denken over het leven vóór en na de dood.

Download beeldmateriaal:

Contactpersoon pers:

Judith Vernooij
T: 06 11 03 55 47
E: judith.vernooij@remove-this.eo.nl