tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
EO en NOS presenteren 'Langs de Lijn En Omstreken' op NPO Radio 1

EO en NOS presenteren 'Langs de Lijn En Omstreken' op NPO Radio 1

Langs de Lijn En Omstreken, vanaf 4 januari 2016 elke doordeweekse avond, 20.30-23.00 uur, NPO Radio 1

Langs de Lijn En Omstreken is de titel van het nieuwe avondprogramma dat de Evangelische Omroep op NPO Radio 1 gaat maken samen met NOS Sport. "Zo op het eerste gezicht is het een wonderlijk huwelijk, maar het gaat fijne radio opleveren", verzekert EO-eindredacteur Wim Eikelboom.

Het licht journalistieke avondmagazine Langs de Lijn En Omstreken start op maandag 4 januari. Elke doordeweekse avond is er een mix van persoonlijke verhalen bij het nieuws en (live) sport.
De presentatie is in handen van Renze Klamer (EO) en Robbert Meeder (NOS). De vrijdagavond wordt gepresenteerd door Herman van der Zandt en Margje Fikse. Ook zullen Tijs van den Brink en Jeroen Stomphorst met regelmaat te horen zijn.

Waarom kiest de EO voor samenwerking met NOS Sport?

De zendermanager wil een avondprogramma op NPO Radio1 waarin live sport en journalistieke verhalen zich soepel laten combineren. Er was meteen een klik tussen NOS Sport en de EO, aldus Wim Eikelboom. "We hebben als EO-radiomakers de afgelopen jaren prettige ervaringen opgedaan in de samenwerking bij Radio Brasil en bij de Tour de France in Nederland. Wederzijds is er vertrouwen in elkaar en waarderen we elkaars professionaliteit als radiomakers met een missie."

Langs de Lijn En Omstreken biedt elke maandagavond een sportforum, waarin met sportjournalisten en andere deskundigen het belangrijkste sportnieuws wordt besproken. Op vrijdagavond is er een nieuwsforum met een vast panel van commentatoren die samen terugblikken op het nieuws van de achterliggende week.

Langs de Lijn En Omstreken is vanaf 4 januari 2016 elke doordeweekse avond tussen 20.30 en 23.00 uur te horen op NPO Radio 1. Op maandagavond begint het programma om 21.30 uur.

Naast Langs de Lijn En Omstreken blijft Dit is de Dag bestaan. Weliswaar in afgeslankte vorm: elke werkdag tussen 18.30 en 19.00 uur met presentator Tijs van den Brink. In Dit is de Dag draait het om eigenzinnige opinies op het nieuws van de dag.

Presentatie

Maandag t/m donderdag
Renze Klamer en Robbert Meeder

Vrijdag
Herman van der Zandt en Margje Fikse

Contactpersoon Pers

Thimo den Hartog
t. 06 53 69 01 85
e. thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl