tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Lazarus 7keer7 tour van start met o.a. hofpredikant Carel ter Linden

Lazarus 7keer7 tour van start met o.a. hofpredikant Carel ter Linden

Hofpredikant Carel ter Linden is een van de sprekers tijdens de nieuwe Lazarus 7keer7 tour. De tour begint op 23 mei in Ede heeft als motto: ‘Laat mij opnieuw blozen’.

Twee jaar geleden trok de 7keer7 tour door Nederland en die maakte veel los. Datzelfde concept wordt nu herhaald: in 7 avonden worden 7 plaatsen in Nederland bezocht. Elke avond krijgen 7 sprekers 7 minuten spreektijd rond de vraag: Welk element van het christelijk geloof heeft jou van je sokken geblazen? Welke geloofsontdekking heeft je voorgoed veranderd?

Frisse verwoording van het geloof
‘Tijdens de tour hoor je 49 verrassende toespraken van totaal verschillende sprekers over het meest relevante moment in hun geloofsleven. We verwachten een frisse verwoording van het geloof die ons opnieuw laat blozen’, vertelt Reinier Sonneveld, een van de initiatiefnemers de Lazarus 7keer7 tour. ‘De tour is een soort best of met een breed aanbod sprekers: van vrijzinnig tot orthodox. We hopen dat onze bezoekers verrast worden door onvermoede verhalen van zeer verschillende mensen. Er zit dus altijd wel iets tussen wat je raakt.’

Wie spreken er?
Naast Carel ter Linden zijn op de eerste avond in Ede ook te horen:

·       Elsbeth Gruteke, dominee en radiopresentator

·       Anja den Bok, ex-non en auteur van het boek Driemaal Bruid

·       Alain Verheij, theoloog des Twitterlands

·       Yusuf Celik, islamoloog en moslim 

·       Christiana Bohorquez, singer-songwriter

·       Sarah Bessey, Amerikaanse blogger en auteur van Jesus Feminist (via Skype)

Plaatsen van de Lazarus 7keer7 tour
Na Ede doet de Lazarus 7keer7 tour nog zes Nederlandse steden aan, elke avond met unieke line-up van sprekers. Op 30 mei: Zwolle, 6 juni: Leeuwarden, 13 juni: Arnhem, 20 juni: Middelburg, 27 juni: Rotterdam en op 4 juli: Hilversum (slotavond). Kaarten voor de avond kosten € 14 euro per stuk. Voor de eerste zes avonden zijn er maximaal 70 kaarten beschikbaar.

Wat is Lazarus?
De Lazarus 7keer7 tour is een onderdeel van Lazarus. Lazarus is een beweging van mensen die op zoek zijn naar nieuwe vormen en woorden voor het christelijk geloof. Die zoektocht krijgt niet alleen vorm door de Lazarus 7keer7 tour, maar ook door een dagelijks online magazine en een geloofscursus die samen met de lezers wordt ontwikkeld. Lazarus is de opvolger van Zinvloed en 7keer7 en onderdeel van de Evangelische Omroep.

Voor meer informatie of kaarten: http://www.lazarustour.nl/#7keer7

Contactpersoon Pers

Sandra Stienstra - van den Broek
e. sandra.stienstra@remove-this.eo.nl
t. 06 53 51 22 20