tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
L’Chaim! - To Life!

L’Chaim! - To Life!

Onbaatzuchtige liefde voor moeder na holocaust. Maandag 1 augustus om 22.40 uur, NPO 2

L’Chaim! - To Life! geeft een inkijk in het bijzondere leven van Chaim Lubelski, een excentrieke voormalige jetsetter en succesvol zakenman, die in zijn latere levensjaren de zorg voor zijn bejaarde moeder op zich neemt.

Chaim Lubelski leidde ooit een wild leven als hippie in Duitsland, Londen en Parijs, voordat hij als zakenman in New York een klein fortuin vergaarde met de handel in spijkerbroeken. Na dit succes vestigde hij zich als professioneel schaakspeler in Saint-Tropez. Wanneer zijn oude moeder hulpbehoevend wordt en zijn vader overlijdt, besluit Chaim op 63-jarige leeftijd bij haar in te trekken in Antwerpen. Met zichtbaar veel plezier zorgt hij 24 uur per dag voor haar. Gevormd door het shoah-verleden van zijn moeder ziet Chaim het als zijn missie om de pijn van de oude vrouw te verzachten. Zij woont in een bejaardentehuis in Antwerpen. Met veel humor en zingen probeert hij zijn moeder af te leiden van haar herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog.

Een verhaal over onbaatzuchtige liefde en de invloed van de holocaust (shoah) op volgende generaties.

Regie: Elkan Spiller

Awards
Audience Award Best Documentary - FILMZ Festival
Prädikat "Besonders Wertvoll" - German Film Board
Special Festival Mention (Documentary) - 3rd Indian Cine Film Festival Mumbai
Silver Award - 2015 California Film Awards

L’Chaim! - To Life! wordt ondersteund door Joods Cultureel Kwartier, Goethe Instituut en Thanz Communicatie Amsterdam.

Contactpersoon Pers

Thamar Nelissen-van Winsum
M. 06 13 07 85 80
E. thamar.nelissen@remove-this.eo.nl