tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Mensjesrechten genomineerd voor Kinderkast

Mensjesrechten genomineerd voor Kinderkast

Mensjesrechten is met de film 'Een jaar zonder mijn ouders’ genomineerd voor de Kinderkast, één van de belangrijkste film- en televisieprijzen voor jeugdproducties. De prijs wordt uitgereikt door de vakjury van het Cinekid festival, het internationale film-, televisie- en nieuwe mediafestival, dat jaarlijks in de herfstvakantie in Amsterdam plaatsvindt.

De documentaire 'Een jaar zonder mijn ouders’ van regisseur Els van Driel maakt deel uit van de serie Mensjesrechten en vertelt het verhaal van de 12-jarige Tareq, die zonder zijn ouders vanuit Syrië naar Nederland vluchtte. Het duurde een jaar voordat het gezin weer herenigd werd. De film is genomineerd in de categorie Non-Fictie. De winnaars worden op vrijdag 21 oktober bekend gemaakt.

Eindredacteur Saskia Wielinga: “Wij zijn heel blij met de nominatie, omdat wij het belangrijk vinden dat dit soort verhalen extra aandacht krijgt. De kwetsbaarheid en kracht van Tareq raken je en het verhaal laat tegelijkertijd zien wat er in de wereld om ons heen gebeurt. En vooral welk effect grote, internationale kwesties hebben op het directe leven van kinderen.”

Mensjesrechten
In de afgelopen jaren vielen de documentaires van Mensjesrechten vaker in de prijzen op nationale en internationale festivals. Vorig jaar won Mensjesrechten op Cinekid al de Gouden Kinderkast, de prijs voor de beste televisieproductie. De serie geeft kinderen een stem die anders veelal niet gehoord wordt. Het zijn kleine verhalen over grote thema’s, gebaseerd op de 52 rechten van het kind, zoals omschreven in het Verenigde Naties Kinderrechtenverdrag.

Aanstaande zondag 18 september wordt de film uitgezonden om 19.25 uur op NPO 3.

Meer informatie Cinekid: https://www.cinekid.nl/nieuws/nominaties-kinderkast-vakjury-bekend

Contactpersoon Pers

Thimo den Hartog
e. thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl
t. 06 53 69 01 85