tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Mensjesrechten opnieuw in de prijzen met 'A year without my parents'!

Mensjesrechten opnieuw in de prijzen met 'A year without my parents'!

Tijdens het prestigieuze Chicago International Children’s Film Festival heeft Mensjesrechten met de film ‘A year without my parents’ (Een jaar zonder mijn ouders) twee grote prijzen gewonnen. De film won de ‘Adult Jury Price’ en de ‘Children's Jury Price’ in de categorie ‘Korte documentaires’. Het festival is het grootste Amerikaanse Filmfestival en het is voor Mensjesrechten dan ook bijzonder om deze twee prijzen te winnen.

De documentaire 'Een jaar zonder mijn ouders’ van regisseur Els van Driel maakt deel uit van de serie Mensjesrechten en vertelt het verhaal van de 12-jarige Tareq, die zonder zijn ouders vanuit Syrië naar Nederland vluchtte. Het duurde een jaar voordat het gezin weer herenigd werd.

Mensjesrechten

In de afgelopen jaren vielen de documentaires van Mensjesrechten vaker in de prijzen op nationale en internationale festivals. Afgelopen oktober won dezelfde film op het CineKid Festival nog de belangrijkste Nederlandse televisieprijs voor jeugdprogramma's in de categorie Non Fictie. De vakjury onderstreepte het belang van dit soort actueel maatschappelijke verhalen dat in de serie Mensjesrechten wordt verteld.

Contactpersoon pers

Thimo den Hartog
e. thimo.den.hartog@eo.nl
t. 06 53 69 01 85