tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Muzikale internethype wordt ontroerende live tv-show Jij&Ik

Muzikale internethype wordt ontroerende live tv-show Jij&Ik

Samen zingen voor War Child op 29 juni om 20.30 uur, bij de EO op NPO1

De internetrage waarbij ouders en kinderen samen zingen, krijgt op 29 juni een extra dimensie in het tv-programma Jij&Ik. De afgelopen weken hebben vele ouder-kind-koppels geprobeerd een plaatsje in het programma te bemachtigen door een filmpje online te plaatsen waar zij samen een bekende hit zingen. Inmiddels zijn er acht koppels geselecteerd die live met elkaar de strijd mogen aangaan tijdens de tv-avond voor War Child. Het publiek in de zaal beslist uiteindelijk door middel van een staande ovatie wie het winnende koppel is.

Marco Borsato maakte voorafgaand aan de show, samen met zijn dochter Jada, onderdeel uit van een jury die de selectie van de acht koppels heeft gemaakt uit alle  inzendingen via internet. Marco: "Jada en ik vonden het fantastisch en ontroerend om de ouders en kinderen samen te zien zingen. Daaruit bleek  hun emotionele en muzikale band en die heeft heel Nederland kunnen zien. De onvoorwaardelijke liefde voor elkaar spatte soms van het scherm. We zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat tijdens de finale op het grote podium."

Matt Simons
Het belooft een mooie tv-avond te worden, waarin ook verschillende bekende artiesten zullen optreden. Onder meer Matt Simons en Esmee Denters, die zelf bekend werd via haar filmpjes op het internet, hebben hun medewerking toegezegd. De deelnemende kinderen en ouders krijgen de komende weken heuse professionele begeleiding op het gebied van zang en performance van zangcoach Babette Labeij om hen klaar te stomen voor een schitterend live optreden voor heel Nederland.

Met Jij&Ik vraagt War Child samen met de kinderen en ouders aandacht voor de situatie van miljoenen oorlogskinderen wereldwijd. De presentatie van Jij&Ik is in handen van Tooske Ragas en Marco Borsato, beiden ambassadeur van War Child. Tooske: "De band tussen ouders en kinderen is essentieel. Zeker in een oorlogssituatie heb je als kind iemand nodig die jou onvoorwaardelijk steunt. De kandidaten in Jij&Ik zijn zich hier heel goed van bewust. Zij gaan hier geen grote prijs winnen, maar vinden het fantastisch om door samen te zingen te laten zien hoe sterk je je voelt als je er voor elkaar bent."

Over War ChildWereldwijd groeien bijna 250 miljoen kinderen op in een conflictgebied. War Child biedt oorlogskinderen in 12 landen een combinatie van psychosociale hulp, bescherming en onderwijs.

Download beeldmateriaal

Beeldmateriaal: Jij&Ik
Persfoto Tooske en Marco (en Jada): naamsvermelding Miss Jack Artcomposer
Foto Marco en Jada: naamsvermelding Loe Beerens

Persfoto's deelnemers Jij&Ik: naamsvermelding Miss Jack Artcomposer
Groepsfoto

Jozef en Erika
Dewi en Elisa
Ilse en Steffen
Lissy en Saar
Bogus en Pieter
Yosina en Decky
Farah en Ben
Kim en Mabel

Beeldmateriaal: Esmee Denters
Beeldmateriaal: Matt Simons

Download programma-informatie

Programma-informatie Jij&Ik

Contactpersonen

Voor meer informatie en interviewverzoeken presentatoren en kandidaten: 

EO: Judith Vernooij
T: + 31 6 11 03 55 47
E: judith.vernooij@remove-this.eo.nl

War Child: Peter Schouten
T:
+ 31 6 48 13 97 66
E: peter.schouten@remove-this.warchild.nlpeter.schouten@remove-this.warchild.nl

Alle informatie over Jij&Ik is te vinden op www.jijenik.tv