tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Neem een duik in de ‘Wildernis onder water’

Neem een duik in de ‘Wildernis onder water’

Vanaf vrijdag 6 januari om 19:20 op NPO2

De 6-delige natuurserie ‘Wildernis onder water’ levert een boeiend beeld op van het Nederlandse onderwaterleven. Laat je verrassen door de prachtige zeldzame planten en bijzondere dieren onder de waterspiegel.

Van de industriële Havens van Rotterdam tot grote natuurgebieden als de IJsselmeerkusten van Friesland. En van de veenplassen van Nieuwkoop tot het fascinerende leven in de Hofvijver in Den Haag. Onder water is het landschap steeds anders dan je denkt. Overal is iets nieuws te ontdekken, zelfs in het doodgewone slootje om de hoek. Gaandeweg de afleveringen wordt niet alleen duidelijk hoe veelzijdig de wereld onder water is, maar ook hoe hard het nodig is om er zorgvuldig mee om te gaan.

De documentaireserie Wildernis onder Water is gemaakt in de vier seizoenen van 2016, door de beste onderwaterfilmers van ons land: Klaudie Bartelink en Peter van Rodijnen en de fotografen van ‘Blik onder Water’: Arthur de Bruin en Matthijs de Vos.

In aflevering 1 ‘Overleven onder het ijs’, beleven we de Nederlandse wateren in de winter. In de koude maanden lijkt er misschien niets te gebeuren, maar het tegenovergestelde blijkt. Zodra de winter in zicht is, komt de natuur onder water massaal in actie.

‘Wildernis onder water’ is in opdracht van de EO geproduceerd door Kunst & Wunderkammer

De kijklink naar aflevering 1 is vanaf donderdag 24 november op aanvraag beschikbaar via onderstaande contactgegevens.

Bekijk de trailer

Download foto's

Contactpersoon pers

Cornelis Vlot
M 06-21573127
E cornelis.vlot@eo.nl