tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Wat beweegt de moderne Pelgrim?

Wat beweegt de moderne Pelgrim?

De Pelgrim, vanaf zondag 6 december 2015, 6 afleveringen, 23:40 uur, NPO 2

De nieuwe tv-serie ‘De Pelgrim’, een gezamenlijke productie van EO en IKON, volgt in zes afleveringen steeds één pelgrim met een bijzondere bestemming. Wat zoeken deze moderne pelgrims, welk proces maken ze door, wat vinden ze - onderweg of op hun bestemming - en wat is er veranderd als ze weer thuiskomen?

‘Het gaat om de weg, niet om het doel’, zeggen ze. En ze trekken de wandelschoenen aan om op weg te gaan. Honderden, soms duizenden kilometers, naar oude pelgrimsoorden als Compostella, Rome en Jeruzalem of naar een andere, persoonlijke bestemming. In grotere getale dan ooit gaan de pelgrims op pad, op zoek naar nieuwe inzichten en verandering van de eigen levensweg of juist met een maatschappelijk doel voor ogen.

6 december, aflevering 1: ‘De langste weg is de weg naar binnen’
Aartsbisschop Joris Vercammen van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland volgt in Zweeds Lapland het spoor van de mysticus Dag Hammarskjöld. Deze Zweedse diplomaat en secretaris-generaal van de Verenigde Naties kwam in 1961 om het leven tijdens een vredesmissie in Rhodesië, het huidige Zambia. De dagboekaantekeningen die na zijn dood werden gevonden, werden een geestelijke inspiratiebron voor tienduizenden lezers. Priester-bisschop Vercammen treedt in Hammarskjölds voetsporen en pelgrimeert door een overweldigend landschap, langs merkstenen van roeping, stilte en overgave.

Regie: Elsbeth Fraanje, Wilberry Jakobs, Dio van Maaren; redactie: Sarah Hijmans, Michaël Koornneef; eindredactie: Geert Jan Blanken, Ida Overdijk

Download foto's en gidsteksten

Contactpersoon Pers

Cornelis Vlot
T 06 21 57 31 27
E cornelis.vlot@remove-this.eo.nl