tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Families laten oud zeer achter zich in nieuw seizoen Het Familiediner

Families laten oud zeer achter zich in nieuw seizoen Het Familiediner

Vanaf 31 augustus, iedere maandag om 22.10 uur op NPO1

Hechte familiebanden en vriendschapsrelaties kunnen door een – op het eerste gezicht – kleinigheid worden verbroken. Bemiddelaar Bert van Leeuwen probeert in een nieuw seizoen van ‘Het Familiediner’ opnieuw ruziënde familieleden bij elkaar te brengen. Samen met tv-kok Prins van den Bergh, die dit seizoen voor de derde keer meewerkt aan het programma, probeert Van Leeuwen de familieleden weer samen aan tafel te krijgen. Het diner dient als de start van een echte hereniging. Maar dan moeten de kibbelende familieleden wel in de limousine stappen.

De visspullen van pa
In de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen lijken de verdeling van visspullen na het overlijden van vader een kloof te slaan tussen drie broers. “Als ze vanavond niet allemaal aan het Familiediner zitten, dan hebben ze me heel wat uit te leggen,” zegt oom Henk. Hij kan het namelijk niet langer aanzien dat zijn zus Riek nooit meer gezellig met al haar zoons om één tafel zit. Sinds het overlijden van haar ex-man zijn de drie zoons verdeeld over twee kampen. Jan en Fred aan de ene kant en Rob aan de andere. “Riek heeft veel verdriet, dit kan zo niet langer,” vertelt Henk. Rob en zijn vader waren echte vismaatjes, de visspullen waren na het overlijden van vader dan ook aan Rob beloofd. Zijn broers vonden dat prima, maar toch is de situatie na het overlijden volledig geëscaleerd. Jan en Fred staan nu lijnrecht tegenover Rob. Zijn de visspullen van pa dan toch een groter probleem dan Henk denkt? Of zit er meer achter?

Sorry-limousine
Ook de 'sorry limousine' staat dit seizoen weer iedere week ergens in Nederland. Voorbijgangers kunnen instappen en een persoonlijke boodschap inspreken. Wie gaat er met Bert op stap om persoonlijk zijn excuses aan te bieden? En lukt het om met dit kleine, maar zo belangrijke woordje ‘sorry’ de relatie tussen familie of vrienden weer nieuw leven in te blazen?

Presentatie

Startdatum

Maandag 31 augustus 2015

Tijdstip

22.10 uur

Zender

NPO1

Contactpersoon Pers

Thamar Nelissen-van Winsum
Telefoon: (035) 647 47 02
Mobiel: 06 - 13 07 85 80
E-mail: thamar.nelissen@remove-this.eo.nl