tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Nominatie Rockie Award voor Mensjesrechten

Nominatie Rockie Award voor Mensjesrechten

Mensjesrechten is met de film ‘Een jaar zonder mijn ouders’ genomineerd voor een Rockie Award in de categorie kinderen en jeugd non-fictie. De awards worden op 14 juni uitgereikt tijdens het prestigieuze Banff World Media Festival in Canada.

“Wij zijn enorm blij met de nominatie; het verhaal van Tareq verdient een groot publiek, het is zó actueel. Ik hoop dat hierdoor nóg meer kinderen de documentaires van Mensjesrechten kunnen zien, waar dan ook ter wereld,” zegt EO-hoofdredacteur Margje de Koning. Mensjesrechten werd tot eind 2015 geproduceerd door de IKON en is met ingang van 2016 voortgezet door de Evangelische Omroep.

Het is niet de eerste keer dat het jeugddocumentaire-programma in de prijzen valt. Sinds 2014 werd Mensjesrechten/Just Kids onderscheiden op diverse documentaire- en filmfestivals. Dit jaar nog werden twee films finalist voor de Prix Jeunesse.

Contactpersoon Pers

Thimo den Hartog
Mobiel: 06 - 53 69 01 85
E-mail: thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl