tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Noortje Herlaar en Teun Kuilboer in familiefilm ‘Toen mijn vader een struik werd’

Noortje Herlaar en Teun Kuilboer in familiefilm ‘Toen mijn vader een struik werd’

Opnames verfilming gelijknamige boek van start in Kroatië

Noortje Herlaar (Mary Poppins, Ramses) en Teun Kuilboer (De Heineken Ontvoering, Mannenharten) spelen met de 10-jarige Celeste Holsheimer de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse familiefilm ‘Toen mijn vader een struik werd’. Andere rollen worden vervuld door o.a. Susan Visser, Anneke Blok, Leny Breederveld en Ali Ben Horsting. In de film vlucht de tienjarige Toda voor een oorlog in haar thuisland. Op haar spannende en soms gevaarlijke reis, weet ze steeds beter voor zichzelf op te komen en haar angsten te overwinnen. De opnames zijn afgelopen week van start gegaan in Kroatië en de film wordt eind 2016 in de bioscopen verwacht.

Regie is in handen van Nicole van Kilsdonk (Ventoux, Patatje Oorlog), die samen met Maureen Versprille het scenario schreef.

Nicole van Kilsdonk: “Toen mijn vader een struik werd’ is een film die – juist nu - gemaakt moet worden. Ik wil met de film het actuele en relevante thema ‘vluchten voor oorlog’ op een toegankelijke manier laten zien - en ook de absurditeit daarvan: door de ogen van een tienjarig meisje.”

Toen mijn vader een struik werd
De tienjarige Toda woont met haar vader in een bakkerij. Ze weet alles van taart en gebak en is dol op de trompetmuziek van haar vader. Wanneer haar vader onverwacht weggeroepen wordt om het land te verdedigen, staat Toda er alleen voor. Ze begint aan een spannende reis en onderweg weet ze steeds beter voor zichzelf op te komen. Via lieve vrienden, vreemde volwassenen, absurde situaties en nieuw vriendje, komt ze uiteindelijk in het land van haar moeder terecht. Maar zal ze haar ook vinden?

De film wordt geproduceerd door Lemming Film in coproductie met Minds Meet (BE), A Private View (BE), Nukleus Film (HR) en de EO. ‘Toen mijn vader een struik werd’, is tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds, CoBO, VAF, Eurimages, MEDIA Creative Europe en met steun van de tax shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid. De internationale sales is in handen van BETA Film.

‘Toen mijn vader een struik werd’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen, dat is verschenen bij Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij. 

Voor meer informatie

HERRIE
E: info@remove-this.herrie.com
T: 020-4868212