tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Onze huisdieren: lief van buiten, wild van binnen?

Onze huisdieren: lief van buiten, wild van binnen?

De aard van het beestje, zaterdag 30 mei en 6 juni, 19.00 uur, NPO1

Dat de BBC schitterende natuurseries van over de hele wereld maakt, weten miljoenen Nederlanders. En nu brengt de EO van dezelfde producent een ongelooflijk bijzonder tweeluik dat juist heel dicht bij huis blijft: 'De aard van het beestje'. Daarin onthullen nieuwe filmtechnieken de ware aard van onze huisdieren. Hoewel deze dieren een belangrijk onderdeel zijn van het dagelijks leven van ruim de helft van de Nederlandse huishoudens, is er veel dat we niet van ze weten. Onder hun zachte vacht zit een van oorsprong wild dier, gewend om te vechten of te vluchten...

Met behulp van verborgen HD-camera's en opzienbarende fotografische technieken krijgt de kijker in de BBC-documentaire inzicht in het soms buitengewone gedrag van hun huisdier. Het resultaat is een documentaire vol innemende en vaak verrassende beelden die antwoord geven op de vraag: hoe ziet onze bekende leefwereld eruit door de ogen van onze huisdieren?

Speels
Het eerste deel van de documentaire toont hoe verschillende huisdieren spelen om in contact te komen met hun wilde natuur. Waarom lopen hamsters zo graag in molentjes en zijn kittens enthousiaste jagers? De dieren gebruiken spel om hun wilde instincten te oefenen tijdens iedere fase van hun leven. Ondanks hun socialisatie kunnen ze daardoor soms onverwacht wild uit de hoek komen.

Slim en tactisch
In het tweede deel van de documentaire komt de slimme en tactische kant van de dieren naar voren. Zo gebruikt een hond zijn uitstekende reukvermogen om informatie te verzamelen over de wereld om hem heen. Dankzij hun buitengewone bewustzijn en de geheime communicatietechnieken communiceren huisdieren op manieren die wij ons nooit kunnen voorstellen.

Contactpersoon Pers

Aldert Baas
T 035 647 4713
E aldert.baas@remove-this.eo.nl