tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Opnamen EO en Eén dramaserie 'Als de dijken breken' starten begin december

Opnamen EO en Eén dramaserie 'Als de dijken breken' starten begin december

Nog dit jaar beginnen de opnamen voor de 6-delige televisieserie 'Als de dijken breken'. De epische dramaserie vertelt het verhaal van een hedendaagse watersnoodramp waarin het westen van Nederland en een deel van Vlaanderen onder water komt te staan wanneer de kustwering bezwijkt onder een gruwelijke storm. Met hoofdrollen voor onder andere Gijs Scholten van Aschat, Loek Peters en Bianca Krijgsman.

Miljoenen Randstedelingen slaan op de vlucht voor het water maar kunnen nergens heen als gevolg van de chaos die direct ontstaat. Kunnen de wegen het verkeer aan? En wat te doen met gevangenissen in de laaggelegen gebieden? Het centrale thema in de serie is de vraag of mensen elkaar in tijden van nood bij zullen staan of alleen oog hebben voor zichzelf.

Producenten Johan Nijenhuis, Ingmar Menning en Dirk Impens deden meer dan twee jaar research naar de impact van een watersnoodramp in de huidige tijd. Door klimaatverandering stijgt de zeespiegel, dat is een directe bedreiging voor onze kust. Een overstroming is verre van denkbeeldig. De makers van de serie hebben de gevolgen en manieren om na een dergelijke ramp in leven te blijven uitgebreid onderzocht. Dit vormt de basis van de serie.

In de zes afleveringen van 45 minuten volgen we onder andere een violist, een autohandelaar en een kind in hun zoektocht naar een veilig heenkomen nadat ze huis en haard zijn kwijtgeraakt aan de Noordzee. De serie begint als een storm de kust bedreigt. In de vijf volgende afleveringen zien we hoe miljoenen Nederlanders en Vlamingen vechten voor een veilige plek op droge bodem.

De opnamen vinden plaats van december 2015 tot april 2016 in Nederland en België.

Makers

  • Regie: Hans Herbots
  • Naar een idee van: Johan Nijenhuis
  • Scenario: Karin van der Meer en Maarten Lebens
  • Vlaamse dialogen: Wout Thielemans
  • Producenten: Joco Media (Ingmar Menning en Johan Nijenhuis) en Menuet (Dirk Impens)
  • Omroep: EO en VRT
  • Eindredacteur: EO Arnoud Bruinier
  • Adviseur Fictie Eén: Heidi Hermans


'Als de dijken breken' is tot stand gekomen dankzij financiële bijdragen van: EO, CoBo Fonds, VRT, Screen Flanders, Agentschap Ondernemen, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Casa Kafka Pictures.

Contactpersoon Pers

Thimo den Hartog
t. 06 53 69 01 85
e. thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl