tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Opnieuw 24 uur camera op patiënten en hun zorgverleners

Opnieuw 24 uur camera op patiënten en hun zorgverleners

Vervolg succesvolle EO-serie 'Zij houden Nederland in leven' vanaf 4 mei op NPO 1

Na het succesvolle eerste seizoen van de medische serie ‘Zij houden Nederland in leven’ (ZHNL) op NPO 1, volgt de EO dit voorjaar opnieuw 24 uur lang met verschillende cameraploegen overal in ons land patiënten en hun zorgverleners bij de meest spraakmakende, innovatieve en levensreddende operaties of behandelingen. Bijzondere verhalen van gewone mensen wiens leven ingrijpend verandert op de dag dat 'Zij houden Nederland in leven' juist hen volgt met de camera.

Dag in, dag uit stellen maar liefst 1,2 miljoen medewerkers in de gezondheidszorg alles in het werk om de 600.000 patiënten van de beste zorg te voorzien. Zij houden Nederland in leven laat zien dat geen dag in de zorg hetzelfde is, niet voor patiënten, maar ook niet voor zorgverleners. De zes afleveringen van de serie leggen ieder gedurende 24 uur de gebeurtenissen vast in diverse ziekenhuizen en instellingen in Nederland. We zien patiënten en hun hulpverleners tijdens reguliere consulten, mooie ontmoetingen, moeilijke gesprekken, zeer innovatieve ingrepen en bijzondere behandelingen. Monique van de Ven – ‘Dokter Deen’ - geeft de stem aan het programma.

Zij houden Nederland in leven is een uniek en indringend beelddocument van de zorg zoals die elke dag weer, zeven dagen in de week en 365 dagen per jaar in ons land wordt verleend. 

Zij houden Nederland in leven wordt geproduceerd door I Care Producties en is gebaseerd op het succesvolle BBC-format Keeping the Nation Alive. Zij houden Nederland in leven komt tot stand dankzij de vrijwillige medewerking van een groot aantal ziekenhuizen en instellingen en hun patiënten en medewerkers.

Het programma is vanaf 4 mei t/m 8 juni 2016 elke woensdag om 20.30 uur te zien bij de EO op NPO 1.

Contactpersoon Pers

Liesbeth Moret
E-mail: liesbeth.moret@remove-this.eo.nl
Mobiel: 06 - 20 01 82 67